Dagje weg met kinderen

Uitjes voor een leuke dag weg
HomePer regioAttractieparkCreatief uitjeActiviteitenSpeeltuinenMuseumDierentuinen

Dagje weg


 
Dagje weg met kinderen in Noord Holland
 
Dagje weg met kinderen in Noord Holland
Dagje weg met kinderenOp zoek naar leuke uitjes voor een dagje weg met kinderen in Noord Holland? Kijk dan hier voor diverse gezellige workshops, evenementen en activiteiten die geschikt zijn voor familie-uitjes, kinderuitjes en verjaardagsfeestjes of gewoon een dagje uit. Bij ons staat het plezier van de kinderen natuurlijk voorop, maar de ouders worden zeker niet vergeten! Het maakt niet uit of het goed of slecht weer is, hier vindt je vermakelijke binnen en buitenactiviteiten voor jong en oud om een dag vol activiteiten en plezier te beleven.
 
Uit met kind in Noord Holland
Uit met kindUit met kind.nl is een handige site voor vermakelijke uitstapjes met kinderen. Spannende uitjes en avontuur voor een geslaagd kinderuitje, verjaardagsfeestje, of ander kinderfeestje.
Bekijk hier diverse tips, handige ideeen en activiteiten voor een leuk dagje weg in Noord Holland en kies een geschikt kinderpartijtje, familie-uitje of kinderuitje.
 
Muiderslot speurtochten
Muiderslot speurtochtenMet een boekje in je hand beklim je de Westertoren met 83 treden! Dit is het begin van de Ridderroute. Of steek het slotplein over naar de Torenroute. Daar kun je ook beginnen. In de Torenroute ligt de nadruk op de verdediging van het kasteel. Van 1 april tot 1 november is de valkenier op het toernooiveld en zijn ook de tuinen erg leuk om te bekijken. Plak de stickertjes en haal je stempels dan word je in de Jachtkamer tot Ridder geslagen.
 
Het Tropentheater Amsterdam
Het TropentheaterHet Tropentheater is hèt podium voor concerten, dansvoorstellingen, jeugdtheater en films uit alle niet-westerse landen en de randen van Europa. Je kunt hier alvast in de stemming komen voor uw verre reis, of nog even nagenieten. Het Tropentheater brengt de hele wereld bij jouw om de hoek! Op onze website vindt je gemakkelijk het dagje weg met kinderen dat u zoekt. Er is beslist iets van uw gading bij.
 
Nemo Science Center Amsterdam
Nemo Science CenterScience Center NEMO is leuk voor alle leeftijden. Voor jong en oud is er genoeg te doen! Bij de meeste tentoonstellingen helpt het wel als je al zelf kunt lezen. Maar je kunt natuurlijk ook iemand meenemen die de teksten voor je uitlegt. Net zo gezellig! NEMO heeft vijf verdiepingen vol spannende, leuke doe- en ontdekdingen, waar je je de hele dag kunt vermaken. Waarschijnlijk is er zelfs te veel om in een dag te doen. Reden genoeg dus om nog een keertje terug te komen!
 
Speelpark Oud Valkeveen
Speelpark Oud ValkeveenKom eens langs voor een dagje weg met kinderen in Speelpark
Oud Valkeveen. Dit park is gelegen in een mooi natuurgebied midden in de bossen tussen Huizen en Naarden. Met meer dan 75 jaar ervaring is dit het een speelparadijs voor kinderen die van glijden, klimmen en klauteren houden. Ieder jaar weer wordt dit speelpark door grote aantallen kinderen bezocht die zich hier kunnen amuseren in een fijne, beschermde, kindvriendelijke, ruimtelijke omgeving.
 
Linnaeushof Bennebroek
LinnaeushoffDe grote variëteit aan speeltoestellen is opgedeeld in speelzones voor een leuk dagje weg voor klein en groot. Zo is er een afgeschermde en overzichtelijke peuter- en kleuterspeeltuin waar naar hartenlust gespeeld kan worden op de vele schommel, draai- en klimtoestellen. Naast een grote zandspeelplaats met zandgravers en kiepkarren is er ook een educatief verkeersdorp met kinderfietsjes en een luchtkussen in de vorm van een echt kasteel. Voor de allerkleinsten is er Dreumesland: een veilige speelomgeving met minispeeltoestellen.
 
Sprookjeswonderland Enkhuizen
SprookjeswonderlandPuur genieten voor jong en oud tijdens een dagje weg met kinderen in Noord Holland. Gluur binnen bij de huisjes van het Kabouterdorp, overal zie je een ander tafereel. Kabouter 'Dorus' speelt op een fluit voor de paddenstoelen, ze dansen van plezier. De bakker rolt z'n deeg en dokter 'Struikelbaard' houdt juist spreekuur. De kabouters storen zich niet aan bezoek, integendeel, ieder zingt een vrolijk lied.
 
Creatieve workshops
Creatieve workshopsEven geen zin in een dagje naar een museum, pretpark of speeltuin? Bij ons kan je terecht voor een creatief uitje waarbij de kinderen kunnen genieten van allerlei kunstzinnige activiteiten.
Kom met hele hele gezin of als familie-uitje een middag langs. In een gezellige omgeving schilderen, kaarsen maken, mozaieken, kleien, zeefdrukken of je eigen sieraden maken! De meeste workshops kunnen worden gehouden op locatie, maar ook bij de creatievelingen thuis.
 
Kinderuitjes in Noord Holland
Creatief kinderuitjeJe wilt een gezellig dagje weg met kinderen op een creatieve manier? Dan kunnen wij je direct verder helpen! Leuke workshops en creatieve activiteiten met uitjes in Noord Holland. Deze diverse creatieve uitjes zijn op maat gemaakt voor een familiefeest, gezinsuitje of gewoon een dagje weg met kinderen. Op een amusante en leerzame manier met de hele familie of met alle vriendjes schilderen, keramiek, klei bewerken, mozaieken en nog veel meer. Kortom, een leuk dagje uit voor jong en oud vol creativiteit!
 
KunstBasis creatieve uitjes
KunstBasisWilt u uw kind een onvergetelijk dagje weg bezorgen? Kunstbasis organiseert de leukste creatieve workshops voor een bijzonder uitje met kinderen! Het aanbod varieert van een gezellige mozaïekworkshop tot expressieve schilder en graffitiworkshops. KunstBasis biedt uitgebreide workshops aan op locatie en voor grotere groepen kinderen! Dus als u uw kind een leuke verjaardag wilt bezorgen, gewoon een leuke dag wilt organiseren voor de kinderen, neem dan contact op met KunstBasis! Mail ons of bel 06-34021843 en reserveer een workshop naar uw keuze.
 
Sieraden workshops
Sieraden workshopsWij verzorgen gezinsuitjes en kinderfeestjes sieraden maken in ons gezellige atelier in Oudorp. Als je bij ons binnenkomt dan staan alle kralen voor jullie klaar op tafel! We leggen uit welke ketting we
gaan maken en hoe je dit kunt gaan doen. Daarna kun je zelf je materialen uitzoeken. Wij hebben heel veel verschillende kralen,
dus er zit altijd wel iets tussen wat je leuk vindt. Halverwege de workshop zullen we even pauzeren om wat te drinken en te eten. Als we ongeveer na twee uur klaar zijn hebben jullie allemaal een hele mooie, verschillende ketting! Deze workshop is geschikt voor gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar.
 
Artis Amsterdam
Dierentuin ArtisArtis is Nederlands oudste dierentuin en is gelegen in het centrum van Amsterdam. Dit prachtige dierenpark is een goede combinatie van flora, fauna en Nederlandse geschiedenis en bestaat al bijna 200 jaar. Ouders kunnen hier samen met de kinderen genieten van de vele diersoorten dierentuin, de bloeiende planten in de plantentuin of reis door de ruimte in het planetarium. Een leerzame en wonderlijke belevenis die zorgt van een leuke invulling van een familiefeestje, gezinsuitje, kinderfeestje of gewoon een dagje weg met kinderen.
 
Zee Aquarium Bergen aan Zee
Zee AquariumKom een gezellig dagje langs bij het Zee Aquarium Bergen aan Zee, en neem je hele familie, klasgenootjes of vriendjes en vriendinnetjes mee. Beleef de onderwaterwereld met alle schitterende vissen en planten. Het Zee Aquarium bestaat uit 44 verschillende aquaria die we onderverdeeld hebben in 4 verschillende ruimtes. Niet alle vissen kunnen namelijk samenleven in hetzelfde water! De eerste ruimte is een koude zone met vissen uit de Noordzee en andere koude wateren. De tweede is de gematigde zone met opmerkelijke vissen uit de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. De volgende ruimte is voor de kleurrijke vissen uit de tropen. De laatste ruimte is geen zeeaquarium maar een zone met vissen uit de Amazone, wat een grote rivier is.
 
Landgoed Hoenderdaell
Landgoed HoenderdaellOog in oog komen met echte krokodillen, wolven en hyena's, genieten van de prachtig zingende vogels of de hertjes zien rondlopen in het bos? Ga dan een dagje weg met kinderen op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. In de roofvogeltuin worden dagelijks spectaculaire roofvogelshows georganiseerd. Kom langs en leef je uit tussen de dieren van Landgoed Hoenderdaell waar je 7 dagen per week terecht kunt voor een onvergetelijk dagje uit.
 
Dagje weg naar Ecomare
Dagje weg naar EcomareEcomare is gelegen op Texel en heeft een natuurmuseum, zeehondenopvang, zeeaquarium, vogelopvang, duinpark en bezoekerscentrum voor het Nationaal Park 'Duinen van Texel'. We zetten ons hard in voor de natuurbescherming in wadden- en Noordzee door voorlichting, educatie en opvang van vogels en zeehonden. Dagelijks om elf en drie uur is het tijd om de zeehonden te voeren en leren de verzorgers je van alles over de zeehonden en de opvang. In de herfstvakantie zijn er allerlei gratis activiteiten bij Ecomare. Kijk op de site voor het programma op de gezinsdagen dinsdag, woensdag en donderdag.
 
Van Gogh Museum Amsterdam
Van Gogh MuseumWil jij alles weten over Vincent van Gogh en hoe deze Nederlandse schilder geleefd heeft? Kom dan naar het museum voor de Vincent van Gogh speurtocht!  In het Van Gogh Museum volg je een ontdekkingstocht tussen de wereldberoemde schilderijen van Vincent van Gogh. Volg de instructies, maak verschillende opdrachten en geef antwoord op de interessante vragen. Weten jullie alle vragen te beantwoorden? De speurtocht door het museum is speciaal gericht op leergierige kinderen tussen de zes en twaalf jaar oud en gratis af te halen bij de ingang. Als je alles hebt ingevuld kan je de antwoorden inleveren in ruil voor een mooie beloning!
 
Frans Hals Museum Haarlem
Frans Hals MuseumOp zoek naar een origineel kinderuitje of kinderfeestje om een verjaardag te vieren? Op woensdag, zaterdag en zondag kan je in het Frans Hals Museum een onvergetelijk en leerzaam kinderpartijtje organiseren. Een kunstenaar geeft je een rondleiding door het prachtige museum zodat je eerst allerlei kunstwerken van het het museum kan bezichtigen. Na de rondleiding ga je in een echt atelier zelf creatief bezig met al jouw vriendjes en vriendinnetjes om een mooi kunstwerk te maken. Je kunt hier verder ook nog elke dag terecht voor een gezellig dagje weg met kinderen. Zo worden er in de schoolvakanties vaak extra activiteiten georganiseerd voor kinderen.
 
Dagje weg naar de Zaanse Schans
Zaanse SchansOp de Zaanse Schans is ook voor kinderen van alles te ervaren en beleven. Zo kan je er smullen van heerlijke pannenkoeken, alles zien en leren over oud Hollandse ambachten. Hoe maakten ze vroeger klompen, of ben je al eens in een ambachtelijke kaasmakerij geweest? Geniet tijdens dit dagje weg met kinderen van een vaartocht over de Zaan. Onderweg kan je de werkende molens van van de binnenkant bezichtigen of leer alles over Zaanse klokken. Daarna kunnen de kinderen hun energie kwijt tijdens leuke spelletjes op het Schipperplein. Aan het einde van de dag kan je een mooi souvenir als aandenken aan een vermakelijk dagje weg met kinderen! 
 
Dagje weg met kinderen in Noord Holland
Dagje weg met kinderenOp zoek naar een leuk en leerzaam dagje weg met kinderen in de regio Noord Holland? Het is soms niet gemakkelijk om een geslaagd uitje te organiseren waarbij iedereen het naar zijn zin heeft. Gelukkig hebben wij allerlei vermakelijke uitjes voor jouw al op een rijtje gezet. Gezellige workshops voor jong en oud, interessante tentoonstellingen, speciale evenementen en nog veel meer. Je hoeft alleen nog maar even te kiezen welk dagje weg het meest aan jullie eisen voldoet, en je gaat gegarandeerd een geweldige tijd beleven! 
 
Speeltuin voor een dagje weg met kinderen
Speeltuin voor een dagje wegEven geen zin in een dagje naar een museum, pretpark of dierentuin? Dan kan je terecht voor een actief dagje weg met kinderen waarbij de kinderen alle energie kwijt kunnen op allerlei klimrekken, draaimolens, glijbanen en andere speeltoestellen. Kom met hele hele gezin of als familie-uitje een middag langs. In een gezellige en veilige omgeving klimmen, glijden, draaien, klauteren, midgetgolfen en daarna heerlijk smullen! De meeste speeltuinen hebben een afgesloten gedeelte waar kleine kinderen onder de 5 jaar beschermd kunnen spelen.
 
Speeltuin Amstelpark
Speeltuin AmstelparkSpeeltuin Amstelpark is een unieke plaats in Amsterdam voor een gezellig dagje weg met kinderen. In dit speelpark kan je genieten van allerlei speeltoestellen en attracties zodat jij je samen met je vriendjes of familie veel speelplezier beleven!  De speeltoestellen zoals glijbanen en klimtoestellen zijn kosteloos te gebruiken net zoals onze kinderboerderij. Daarnaast kan je tegen een kleine vergoeding van een euro per keer spelen met botsbootjes, minicars, minigravers, kindertrein, draaimolen, kiddy-rides en meer! 
 
Speelderij De Batavier in Alkmaar
Speelderij De BatavierSpeelpark de Batavier is een gezellig familiepark waarbij de kinderen tot 12 jaar van harte welkom zijn om fanatiek te kunnen klauteren en ravotten. Een groot voordeel is dat je hier nooit lang in de rij hoeft te wachten om te genieten van de attracties. Als je even wilt bijkomen van het spelen kan je snel even wat eten of drinken op het buitenterras of overdekt in het sfeervolle restaurant. Ben je weer helemaal op adem? Dan is het nu tijd voor een partijtje midgetgolf op de uitdagende midgetgolfbaan. Kortom, de Batavier is een uitgelezen plaats voor jong en oud om heerlijk met zijn allen van te kunnen genieten.
 
Speeltuin met pannenkoekenrestaurant
Speeltuin De Bolle BuikDe Bolle Buik is een bekend pannenkoekenrestaurant die in het bezit is van een mooie speeltuin en midgetgolfbaan. Hier kan je heerlijk een dagje komen klimmen, glijden en klauteren om daarna te smullen van smaakvolle pannenkoeken. Omdat dit restaurant al weer tientallen jaren bestaat is deze sfeervolle locatie voor een familiedag, kinderuitje of verjaardagsfeestje tegenwoordig begrip geworden in Heerhugowaard en omgeving. Als er nog speciale wensen zijn kan je altijd even contact opnemen voor de mogelijkheden voor een onvergetelijk dagje uit.