Dagje weg met kinderen

Uitjes voor een leuke dag weg
HomePer regioAttractieparkCreatief uitjeActiviteitenSpeeltuinenMuseumDierentuinen

Dagje weg naar museum


 
Museum voor een dagje weg in Zeeland
 


Creatief groepsuitje met kinderen
Creatief groepsuitjeGroepsfeest.nl organiseert diverse creatieve workshops en groepsuitjes voor jong en oud(er). In Zeeland zijn er volop mogelijkheden om samen met kinderen een uniek gezinsuitje, kinderfeestje of familiedag creatief bezig te zijn. Geniet van een middag samen schilderen, kleien, keramiek, sieraden maken, dans, mozaieken en andere activiteiten waarbij de creativiteit voorop staat. Vergelijk de verschillende workshops en kies het groepsuitje dat jouw het leukste lijkt voor een creatief dagje weg met kinderen in Zeeland.  
 
Watersnoodmuseum Zeeland
WatersnoodmuseumDe watersnoodramp is één van de grootste rampen van Nederland. Aangezien dit in 1953 gebeurde zijn de kinderen vaak niet bekend met deze ramp en de catastrofale gevolgen die dit voor Zeeland had. In dit museum kunnen de kinderen samen met hun ouders een informatief dagje uit meemaken waarbij jullie alles wordt bijgebracht over de watersnoodramp. De tentoonstelling is onderverdeeld in vier ruimtes waar je kennis neemt van alle feiten, de emoties en de wederopbouw. Als laatst kan je bekijken hoe Zeeland in de toekomst alles doet om een ramp als deze nooit meer mee te hoeven maken.
 
Terra Maris Zeeland
Terra MarisTerra Maris, letterlijk land van de zee, is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Het museum is gevestigd in de voormalige oranjerie van kasteel Westhove, dat gelegen is in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren, tussen Oostkapelle en Domburg. Een afwisselende, levendige tentoonstelling neemt u mee door de geschiedenis van het Zeeuwse landschap en laat u de rijk gevarieerde Zeeuwse natuur zien. Maak kennis met de dynamische natuur van de Delta, de vele inpolderingen en de meer dan honderd dorpen die in de loop van de eeuwen door het water van de kaart werden geveegd. En… laat u verrassen door het landschap van nu.
 
Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen
Zeeuws maritiem muZEEumEen onvergetelijk dagje uit met kinderen beleef je in het Zeeuws maritiem museum in Vlissingen. Jong en oud kan op diverse manieren kennis nemen van de betekenis van de zee voor de inwoners van Zeeland. Leer alles over de geschiedenis door de speurtocht te doen en allerlei spelletjes te spelen. Je kunt ook op aanvraag een rondleiding krijgen waarbij een gids je door het museum leidt en interessante informatie geeft over de collectie.


Kijk hier voor meer musea in de rest van Nederland.
- Groningen
- Overijssel
- Noord Holland
- Zeeland
- Friesland
- Gelderland
- Zuid Holland
- Noord Brabant
- Drenthe
- Flevoland
- Utrecht
- Limburg