Dagje weg met kinderen

Uitjes voor een leuke dag weg
HomePer regioAttractieparkCreatief uitjeActiviteitenSpeeltuinenMuseumDierentuinen

Dagje weg naar museum


 
Museum voor een dagje weg in Utrecht
 


Centraal Museum Utrecht
Centraal Museum UtrechtIn het Centraal Museum wordt duidelijk dat Utrecht al honderden jaren een goede voedingsbodem is voor artistieke mensen van hoog niveau. Zo kan je in oudste stedelijk museum van Nederland genieten van de grootste collectie Rietveld objecten ter wereld. De kinderen, die vaak opgegroeid zijn met de prachtige verhalen en tekeningen van Nijntje, komen ook aan hun trekken met de tentoonstelling van het werk van de wereldwijd bekende Dick Bruna. Ook de collectie oude meesters met onder andere werken van Jan van Scorel, Abraham Bloemaert en Hendrick ter Brugghen zij zeker een bezoekje aan dit museum waard!
 
Museum Speelklok
Museum SpeelklokVoor een gezellig dagje uit met kinderen kom je naar Museum Speelklok. In dit educatieve museum kunnen de kids zelf creatief bezig zijn met componeren, programmeren en spelen van zelfgemaakte speeldoosmuziek.  Er zijn leerzame muzikale computerspelletjes en tekenfilms waarin een aantal instrumenten uit het museum onder de aandacht gebracht worden. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar krijgen bij binnenkomst in het museum een gratis plingplongkaart aan de kassa. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen ook voor niets een speurtocht krijgen bij de ingang.
 
Dagje weg met kinderen in Utrecht
Dagje weg met kinderenOp zoek naar een leuk en leerzaam dagje weg met kinderen in de regio Utrecht? Het is soms niet gemakkelijk om een geslaagd uitje te organiseren waarbij iedereen het naar zijn zin heeft. Gelukkig hebben wij allerlei vermakelijke uitjes voor jouw al op een rijtje gezet. Gezellige workshops voor jong en oud, interessante tentoonstellingen, speciale evenementen en nog veel meer. Je hoeft alleen nog maar even te kiezen welk dagje weg het meest aan jullie eisen voldoet, en je gaat gegarandeerd een geweldige tijd beleven! 
 
Creatief groepsuitje met kinderen
Creatief groepsuitjeGroepsfeest.nl organiseert diverse creatieve workshops en groepsuitjes naar bekende musea voor jong en oud(er). In Utrecht zijn er volop mogelijkheden om samen met kinderen een uniek gezinsuitje, kinderfeestje of familiedag creatief bezig te zijn. Geniet van een middag samen schilderen, kleien, keramiek, sieraden maken, dans, mozaieken en andere activiteiten waarbij de creativiteit voorop staat. Vergelijk de verschillende musea en workshops en kies het groepsuitje dat jouw het leukste lijkt voor een creatief dagje weg met kinderen in Utrecht. 


Kijk hier voor meer musea in de rest van Nederland.
- Groningen
- Overijssel
- Noord Holland
- Zeeland
- Friesland
- Gelderland
- Zuid Holland
- Noord Brabant
- Drenthe
- Flevoland
- Utrecht
- Limburg