Dagje weg met kinderen

Uitjes voor een leuke dag weg
HomePer regioAttractieparkCreatief uitjeActiviteitenSpeeltuinenMuseumDierentuinen

Dagje weg naar museum


 
Museum voor een dagje weg in Overijssel
 


Tinnen figuren museum Ommen
Tinnen figuren museumIn dit museum kan je tijdens een dagje weg met kinderen alles over de geschiedenis leren door middel van tinnen figuren. Speciaal voor de kinderen worden er diverse activiteiten georganiseerd waarbij ze zich creatief uit kunnen leven. Ga aan de gang met tingieten,  speurtochten, schilderen of nodig al je vriendjes uit en vier je kinderfeestje in het museum! Tijdens de schoolvakanties worden er diverse extra activiteiten zoals zelf tinnen figuurtjes beschilderen. De ouders mogen natuurlijk ook meedoen.
 
Dagje weg met kinderen in Overijssel
Dagje weg met kinderenOp zoek naar een leuk en leerzaam dagje weg met kinderen in de regio Overijssel? Het is soms niet gemakkelijk om een geslaagd uitje te organiseren waarbij iedereen het naar zijn zin heeft. Gelukkig hebben wij allerlei vermakelijke uitjes voor jouw al op een rijtje gezet. Gezellige workshops voor jong en oud, interessante tentoonstellingen, speciale evenementen en nog veel meer. Je hoeft alleen nog maar even te kiezen welk dagje weg het meest aan jullie eisen voldoet, en je gaat gegarandeerd een geweldige tijd beleven! 
 
De Oude AardeMuseum De Oude Aarde Giethoorn
Midden in het centrum van het schilderachtige Giethoorn kan je genieten van het oudste museum van het dorp. De uitgelezen mogelijkheid om te genieten van de mooiste verzameling fossielen en mineralen uit het diepste van de aarde. De kinderen kunnen zich er prima vermaken met leuke en educatieve activiteiten zoals het kraken van een eeuwenoude kristalbol. Wist jij de de binnenkant van een steen er zo mooi uit kon zien? Kom het samen met de hele familie bekijken in het mooiste museum van Overijssel. 
 
Museum Buurtspoorweg Haaksbergen
Museum BuurtspoorwegIn het Museum Buurtspoorweg maak je een treinreis naar het verleden. Tussen Haaksbergen en Boekelo ligt een spoorlijn in het prachtige Twentse landschap. De bezoekers beleven hoe er vroeger werd gereisd over de lokaalspoorwegen. Niet alleen is de spoorlijn meer dan 125 jaar oud, ook het station uit 1884 en de stoomlocomotieven vertellen het verhaal van de geschiedenis. Als reiziger in het historische spoorwegbedrijf kunt u een rit maken in de oude rijtuigen, die worden voortgetrokken door een puffende stoomlocomotief. Op de stations kunt u de uitgebreide collectie spoorvoertuigen en spoorweg attributen bezichtigen. Kortom, een leuk uitje voor een gezellig dagje weg met kinderen!


Kijk hier voor meer musea in de rest van Nederland.
- Groningen
- Overijssel
- Noord Holland
- Zeeland
- Friesland
- Gelderland
- Zuid Holland
- Noord Brabant
- Drenthe
- Flevoland
- Utrecht
- Limburg