Dagje weg met kinderen

Uitjes voor een leuke dag weg
HomePer regioAttractieparkCreatief uitjeActiviteitenSpeeltuinenMuseumDierentuinen

Dagje weg naar museum


 
Museum voor een dagje weg in Noord Brabant
 


Museum Asten
Natuurmuseum AstenAls je tijdens een leuk dagje weg met kinderen een complete museumervaring wilt ervaren kan je het best een rondleiding nemen. Een ervaren gids zal u dan rondleiden door het beiaard- of natuurgedeelte of de tuinen. Tijdens de rondleiding zal de museumgids een aantal demonstraties geven. Zo kan je op een vermakelijke manier kennis maken met de uitgebreide verzameling van het museum. Je kunt kiezen uit een rondleiding door het beiaardgedeelte, het natuurgedeelte of de tuinen. Een rondleiding duurt ongeveer een uur. Na de rondleiding is er gelukkig nog genoeg tijd over om zelfstandig van de rest van de museumcollectie te genieten.
 
Van Gogh Village Nuenen
Van Gogh VillageKom met je ouders of vriendjes naar Nuenen en maak kennis met het leven van de beroemde schilder Vincent van Gogh! In het Vincentre kan jij nu ervaren wat Vincent vroeger beleefde in Nuenen. Met behulp van een audiovisuele tour in ons Van Gogh Centrum leer je veel over zijn leven en schilderijen in van de tijd dat deze beroemde kunstschilder in Nuenen verbleef! We hebben ook een leuke buitenspeurtocht voor jullie samengesteld met interessante vragen en tekenopdrachten. Nuenen is dan een uniek openluchtmuseum waar je een artistiek dagje uit met kinderen kan beleven.
 
Natuurmuseum Brabant
Natuurmuseum BrabantVoor een gezellig dagje weg met kinderen kan je uitstekend bij het Natuurmuseum Brabant terecht. Bij iedere expositie zijn er verschillende ontdekkingstochten op een aantal niveaus georganiseerd. Elke leeftijdscategorie gaat gericht op zoek naar informatie en opdrachten in de tentoonstellingen.  Daarnaast zijn er speciale speurtochten die bij een tijdelijke activiteit horen, zoals de kinderboekenweek Sinterklaas, Kerst en Pasen. De speurtochten worden gratis aangeboden bij een bezoek aan het museum.
 
Dagje weg met kinderen in Brabant
Dagje weg met kinderenOp zoek naar een leuk en leerzaam dagje weg met kinderen in de regio Noord Brabant? Het is soms niet gemakkelijk om een geslaagd uitje te organiseren waarbij iedereen het naar zijn zin heeft. Gelukkig hebben wij allerlei vermakelijke uitjes voor jouw al op een rijtje gezet. Gezellige workshops voor jong en oud, interessante tentoonstellingen, speciale evenementen en nog veel meer. Je hoeft alleen nog maar even te kiezen welk dagje weg het meest aan jullie eisen voldoet, en je gaat gegarandeerd een geweldige tijd beleven! 


Kijk hier voor meer musea in de rest van Nederland.
- Groningen
- Overijssel
- Noord Holland
- Zeeland
- Friesland
- Gelderland
- Zuid Holland
- Noord Brabant
- Drenthe
- Flevoland
- Utrecht
- Limburg