Dagje weg met kinderen

Uitjes voor een leuke dag weg
HomePer regioAttractieparkCreatief uitjeActiviteitenSpeeltuinenMuseumDierentuinen

Dagje weg naar museum


 
Museum voor een dagje weg in Limburg
 


Steenkolenmijn Valkenburg
Steenkolenmijn Maak kennis met de werkomstandigheden van de mijnbouwers in een geheimzinnige ambiance diep in de aardbodem. Daar leer je de wereld van de mijnwerkers kennen door een educatieve film uit het midden van de vorige eeuw. Dit vind plaats in onze behaaglijke filmzaal die zich ook onder de grond bevindt. Na de voorstelling neemt een oud medewerker van de mijnen jullie mee in de wereld van de steenkoolwinning. Ervaar het zware en imponerende werkterrein van de mijnwerkers. Je maakt een ontdekkingstocht door de geschiedenis en ziet de machines waar vroeger mee gewerkt werd om steenkolen te winnen.
 
Limburgs Museum Venlo
Limburgs MuseumJe wilt een educatief dagje weg met kinderen? Kom dan naar het Limburg Museum want daar is veel te beleven voor kinderen!
In de vakanties worden er allerlei extra kinderactiviteiten zoals workshops en rondleidingen georganiseerd. Zo kom je oog in oog te staan met levensechte Romeinse soldaten of bekijk films en luister naar spannende verhalen van ridders. Ga jij liever creatief aan de gang? Dan kan je bij ons je eigen glas in lood raam maken met mozaiek. Voor de jonge meiden is er een speciale ruimte waar ze zich kunnen verkleden als een echte jonkvrouw om daarna grote lol te hebben voor de lachspiegels. Behalve deze leuke doe activiteiten kunnen de kinderen van alles leren door de informatie die gegeven wordt op een aantal computers in het museum.
 
Dagje weg met kinderen in Limburg
Dagje weg met kinderenOp zoek naar een leuk en leerzaam dagje weg met kinderen in de regio Limburg? Het is soms niet gemakkelijk om een geslaagd uitje te organiseren waarbij iedereen het naar zijn zin heeft. Gelukkig hebben wij allerlei vermakelijke uitjes voor jouw al op een rijtje gezet. Gezellige workshops voor jong en oud, interessante tentoonstellingen, speciale evenementen en nog veel meer. Je hoeft alleen nog maar even te kiezen welk dagje weg het meest aan jullie eisen voldoet, en je gaat gegarandeerd een geweldige tijd beleven! 
 
Natuurhistorisch Museum Maastricht
Natuurhistorisch MuseumWij nemen je mee in een reis door de tijd. Een spannende ontdekkingstocht langs de geologische geschiedenis van Zuid Limburg. Kom langs de tropische moerassen uit het carboon tijdperk van 350 miljoen jaren geleden. Daarna leer je alles over het leven in het krijt tijdperk, de tijd dat bijna alle dieren en dinosauriërs zijn uitgestorven tot nu. Ben jij geïnteresseerd is de geschiedenis van planten en dieren? Dan is dit museum de perfecte locatie voor een gezellig dagje weg met kinderen.


Kijk hier voor meer musea in de rest van Nederland.
- Groningen
- Overijssel
- Noord Holland
- Zeeland
- Friesland
- Gelderland
- Zuid Holland
- Noord Brabant
- Drenthe
- Flevoland
- Utrecht
- Limburg