Dagje weg met kinderen

Uitjes voor een leuke dag weg
HomePer regioAttractieparkCreatief uitjeActiviteitenSpeeltuinenMuseumDierentuinen

Dagje weg naar museum


 
Museum voor een dagje weg in Groningen
 


Het Nederlands Stripmuseum Groningen
Het Nederlands StripmuseumTijdens een kinderuitje in Het Nederlands Stripmuseum Groningen word je welkom geheten in de werkruimtes van bekende striptekenaars. Hier kan je beetje bij beetje de ontwikkeling van een striptekening zien. Kinderen kunnen daarna snel aan de slag in het atelier en leren een levensecht stripfiguur te tekenen. Daarna gaan de kinderen op ontdekkingsreis door de tijd. De krantenstrips van lang geleden en heden komen langs, net als de strips uit de prehistorie en alle uitgaven van Stripschrift, het oudste stripinformatieblad.
 
Grafisch Museum Groningen
Grafisch MuseumMaak kennis met de historie van het grafisch vak en de boekdrukkunst. Met een interessante rondleiding door de aanwezige collectie van het museum. Jullie ontdekkingstocht start in de ouderwetse drukkerij en komt via de clichéfabriek, boekbinderij en steendrukkerij in de werkplaats van de Groninger drukker en kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman. Tijdens de rondleiding krijgen jullie een demonstratie van verschillende drukpersen en zetmachines, zodat de geschiedenis nog meer tot leven komt.
 
Het Groninger Museum
Het Groninger MuseumIn het Groninger Museum kun je een dagje weg met kinderen beleven en op een spannende manier kennis maken met kunst.
Geniet hier van een artistiek kinderuitje of gezinsuitje. In het museum zijn iedere keer andere tentoonstellingen te bewonderen. We gaan ze samen onder de loep nemen en ontdekken waar het precies over gaat. Vervolgens kunnen de kinderen in het kinderatelier lekker bezig gaan met verf of krijt om je eigen kunstwerk te creëren. Deze kan je thuis ophangen als een leuke herinnering aan een vermakelijk dagje weg.
 
Dagje weg met kinderen in Groningen
Dagje weg met kinderenOp zoek naar een leuk en leerzaam dagje weg met kinderen in de regio Groningen? Het is soms niet gemakkelijk om een geslaagd uitje te organiseren waarbij iedereen het naar zijn zin heeft. Gelukkig hebben wij allerlei vermakelijke uitjes voor jouw al op een rijtje gezet. Gezellige workshops voor jong en oud, interessante tentoonstellingen, speciale evenementen en nog veel meer. Je hoeft alleen nog maar even te kiezen welk dagje weg het meest aan jullie eisen voldoet, en je gaat gegarandeerd een geweldige tijd beleven! 


Kijk hier voor meer musea in de rest van Nederland.
- Groningen
- Overijssel
- Noord Holland
- Zeeland
- Friesland
- Gelderland
- Zuid Holland
- Noord Brabant
- Drenthe
- Flevoland
- Utrecht
- Limburg