Dagje weg met kinderen

Uitjes voor een leuke dag weg
HomePer regioAttractieparkCreatief uitjeActiviteitenSpeeltuinenMuseumDierentuinen

Dagje weg naar museum


 
Museum voor een dagje weg in Gelderland
 


Dagje weg onder de grond
Dagje weg onder de grondBen jij ook zo nieuwsgierig hoe het er onder de grond uitziet? Kom dan met je familie of vriendjes en vriendinnetjes naar het eerste ondergrondse museum van de wereld. Daar kan je onder de grond van alles bekijken. Beleef de opmerkelijke wereld onder je voeten en ontdek wat daar onder in de aarde allemaal voor beesten leven en geleefd hebben. Ga op een spannende ontdekkingsreis steeds dieper ondergronds. Aan het einde van de tocht kom je zelfs terecht in de kern van de aarde!
 
Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945
Nationaal BevrijdingsmuseumIn het Nationaal Bevrijdingsmuseum kunnen de kinderen leren over de tweede wereldoorlog en de bevrijding met behulp van foto's, voorwerpen, verhalen en allerlei andere belevingsmomenten. Ervaar de typische jaren '40 geuren, videofragmenten, audio, een replica van een echte schuilkelder tijdens een bombardement en de nagemaakte cel van Titus Brandsma. Een tolerantietest en dilemmaspel nodigen de kinderen uit tot zelfonderzoek. De kinderen die het Bevrijdingsmuseum bezoeken, stappen terug in de tijd en horen, zien, voelen en ruiken de geschiedenis. Dit museum is altijd al een inspirerende leeromgeving geweest!
 
Dagje weg met kinderen in Gelderland
Dagje weg met kinderenOp zoek naar een leuk en leerzaam dagje weg met kinderen in de regio Gelderland? Het is soms niet gemakkelijk om een geslaagd uitje te organiseren waarbij iedereen het naar zijn zin heeft. Gelukkig hebben wij allerlei vermakelijke uitjes voor jouw al op een rijtje gezet. Gezellige workshops voor jong en oud, interessante tentoonstellingen, speciale evenementen en nog veel meer. Je hoeft alleen nog maar even te kiezen welk dagje weg het meest aan jullie eisen voldoet, en je gaat gegarandeerd een geweldige tijd beleven! 
 
Het Kröller-Müller Museum
Het Kröller-Müller MuseumDe verzameling van het museum is opgebouwd rond de omvangrijke collectie werken van Vincent van Gogh, één van de meest indrukwekkende overzichten van zijn oeuvre. Ook George Seurat, Pablo Picasso, Fernand Léger, Piet Mondriaan en veel andere kunstenaars zijn met belangrijke schilderijen vertegenwoordigd. Vanaf 1961 neemt ook de beeldentuin een belangrijke plek in. Hier wordt een unieke collectie sculpturen getoond. De beeldentuin geeft een overzicht van de ontwikkelingen in de beeldhouwkunst vanaf de 19e eeuw tot heden.


Kijk hier voor meer musea in de rest van Nederland.
- Groningen
- Overijssel
- Noord Holland
- Zeeland
- Friesland
- Gelderland
- Zuid Holland
- Noord Brabant
- Drenthe
- Flevoland
- Utrecht
- Limburg