Dagje weg met kinderen

Uitjes voor een leuke dag weg
HomePer regioAttractieparkCreatief uitjeActiviteitenSpeeltuinenMuseumDierentuinen

Dagje weg naar museum


 
Museum voor een dagje weg in Flevoland
 


Dagje weg met kinderen in Flevoland
Dagje weg met kinderenOp zoek naar een leuk en leerzaam dagje weg met kinderen in de regio Flevoland? Het is soms niet gemakkelijk om een geslaagd uitje te organiseren waarbij iedereen het naar zijn zin heeft. Gelukkig hebben wij allerlei vermakelijke uitjes voor jouw al op een rijtje gezet. Gezellige workshops voor jong en oud, interessante tentoonstellingen, speciale evenementen en nog veel meer. Je hoeft alleen nog maar even te kiezen welk dagje weg het meest aan jullie eisen voldoet, en je gaat gegarandeerd een geweldige tijd beleven!
 
Aviodrome Lelystad
Aviodrome LelystadIn de Aviodrome beleef je gegarandeerd een spannende tijd. Al in het begin van de tentoonstelling kun je een reis door de tijd maken. Er is geen licht, je stapt in de grote tijdmachine. Dan komt alles in beweging. Je ziet de geschiedenis van de luchtvaart aan je voorbij komen. Daarna begint je reis naar het verleden. Ben je nieuwsgierig wat je allemaal tegen zult komen en waar de ontdekkingstocht naartoe gaat? Dat gaan we natuurlijk nog niet verklappen. Dat moet je zelf maar komen ontdekken!
 
Museum Nieuw Land
Museum Nieuw LandIn museum Nieuw Land kan je van alles bekijken en leren over het grootste landwinningsproject uit de geschiedenis, het Zuiderzeeproject. Een drietal verschillende presentaties zijn voor kinderen op maat gemaakt. Zo kunnen de kinderen heel veel dingen die je zelf kunt doen en onderzoeken. Door middel van een avontuurlijke speurtocht beleven kinderen het culturele erfgoed van Flevoland. In de aanwezige exposities kom je meer te weten over de prehistorie, de strijd tegen het water en het verleden en de toekomst van het IJsselmeergebied. Je maakt een reis door de tijd aan de hand van persoonlijke verhalen van mensen die in dit gebied leefden. De Schatkamer is bij uitstek geschikt voor kortlopende, kleinere tentoonstellingen van klimaatgevoelige collectie zoals kaarten en kostbare archiefstukken. Zo is er telkens wat nieuws te zien.
 
Dagje weg naar Museum Schokland
Museum SchoklandMuseum Schokland is gelegen op de Middelbuurt. De overdekte expositie en de tentoonstelling in de openlucht vertellen het verhaal van de geschiedenis van de Noordoostpolder. Ontdek alles over het begin en het vergaan van het eiland. Leer en geniet samen met de kinderen over het veranderende leven van de inwoners en de drooglegging van de Noordoostpolder. Het museum is verspreid over een aantal gebouwen met het  historische kerkje van de Middelbuurt als middelpunt. Kortom, een leuke plaats om van de genieten met de hele familie.
 
Museum De Paviljoens in Almere
Museum De PaviljoensMet Kunst Kijken Voor Kinderen biedt Museum De Paviljoens speurtochten, vakantieworkshops, workshops op maat en feestjes aan voor een educatief dagje weg met kinderen. De activiteiten zijn een samenwerking van eigentijdse kunst bezichtigen, bespreken en zelf creatief bezig zijn. Je kan een gratis speurtocht verkrijgen bij de ingang van het museum. Met deze speurtocht in de hand ontdekken jonge bezoekers van 4 tot 12 jaar samen met hun ouders of opa en oma de kunstwerken in het museum! Op vertoon van de ingevulde speurtocht krijgen kinderen een leuk cadeautje.


Kijk hier voor meer musea in de rest van Nederland.
- Groningen
- Overijssel
- Noord Holland
- Zeeland
- Friesland
- Gelderland
- Zuid Holland
- Noord Brabant
- Drenthe
- Flevoland
- Utrecht
- Limburg