Dagje weg met kinderen

Uitjes voor een leuke dag weg
HomePer regioAttractieparkCreatief uitjeActiviteitenSpeeltuinenMuseumDierentuinen

Dagje weg naar museum


 
Museum voor een dagje weg in Drenthe
 


Educatief dagje weg in het Drents Museum
Drents MuseumEen educatief dagje weg met de kinderen, daar is het Drents Museum in Assen ideaal voor! Met wisselende interessante tentoonstellingen is dit een leuk gezinsuitje waarbij kinderen zich geen moment zullen vervelen. Zo is het ook mogelijk om bij ons een geweldig kinderfeestje te vieren. Na de verbouwing is MuseumPlus in gebruik genomen. Dat is een nieuw bezoekersinformatiesysteem dat we gebruiken. Daarmee kunnen we de bezoekersinformatie op maat geven, dus aangepast aan de individuele wensen van de bezoeker.
 
Het Gevangenis Museum
Het Gevangenis MuseumVoor kinderen is er van alles te doen en te beleven in het Gevangenismuseum. Heb je altijd al je broertje in de boeien slaan, je verstoppen in een oud cachot of voor joker staan aan de schandpaal? Kom langs zodat je kan ontdekken hoe een politiecel eruit ziet, een gevangenis of een isoleercel. Bij ons mag je overal in! Met de stripheld Lange Leo kun je je eigen tijdreis maken door het museum. In de schoolvakanties organiseren wij regelmatig spannende activiteiten. Verder is het ook mogelijk om op zondagmiddag en tijdens de schoolvakanties een rondrit maken in een echte oude Boevenbus. Die is helaas wel alleen voor kinderen van vier jaar of ouder.
 
Dagje weg met kinderen in Drenthe
Dagje weg met kinderenOp zoek naar een leuk en leerzaam dagje weg met kinderen in de regio Drenthe? Het is soms niet gemakkelijk om een geslaagd uitje te organiseren waarbij iedereen het naar zijn zin heeft. Gelukkig hebben wij allerlei vermakelijke uitjes voor jouw al op een rijtje gezet. Gezellige workshops voor jong en oud, interessante tentoonstellingen, speciale evenementen en nog veel meer. Je hoeft alleen nog maar even te kiezen welk dagje weg het meest aan jullie eisen voldoet, en je gaat gegarandeerd een geweldige tijd beleven!
 
Museum De Buitenplaats
Museum De BuitenplaatsKom langs en beleef de nieuwe wereld van Museum De Buitenplaats te Eelde. De accommodatie van dit museum is al bezienswaardigheid op zichzelf en een bekend voorbeeld van organische architectuur. Gemetselde muren worden afgewisseld door begroeide stapels met stenen. In de zomer staan daktuinen vol prachtige bloemen en kleurrijke borders. Het museumpaviljoen en de museumtuin omlijsten samen de tentoonstellingen en de podiumevenementen. De tentoonstellingen zijn gewijd aan hedendaagse figuratieve kunst, in samenspraak met kunst uit andere richtingen, landen en tijden.


Kijk hier voor meer musea in de rest van Nederland.
- Groningen
- Overijssel
- Noord Holland
- Zeeland
- Friesland
- Gelderland
- Zuid Holland
- Noord Brabant
- Drenthe
- Flevoland
- Utrecht
- Limburg