Dagje weg met kinderen

Uitjes voor een leuke dag weg
HomePer regioAttractieparkCreatief uitjeActiviteitenSpeeltuinenMuseumDierentuinen

Dagje weg


 
Dagje weg met kinderen in Limburg
 
Activiteiten Limburg
Activiteiten LimburgOp zoek naar een leuk dagje uit met kinderen in Limburg? Doe dan de TV uit, verstop de spelcomputer achter slot en grendel en beleef een geweldige tijd met één van de vele kinderuitjes. Het maakt niet uit of het buiten mooi of slecht weer is, of wat de leeftijd is van de kinderen waarvoor je een uitje zoekt. Kijk hier even rond en ontdek het grote aanbod van familie- en kindvriendelijke attractieparken, feestlocaties, workshops, sportieve activiteiten en vele andere uitjes voor een geslaagd dagje weg met kinderen.
 
Kinderactiviteiten en gezinsuitjes
Kinderactiviteiten LimburgBen je hard op zoek naar sportieve en leuke kinderactiviteiten? Kijk hier dan even verder en vindt diverse activiteiten voor kinderen in Limburg. Kies uit één van de locaties waar van alles voor kinderen en ouders georganiseerd wordt voor een gezellig dagje weg met kinderen. Je kunt bij ons ook uitstekend terecht voor leuke activiteiten en spelletjes voor bijvoorbeeld een kinderfeestje thuis. Kijk, vergelijk en kies uit de leukste kinderactiviteiten van Limburg.
 
Speelpark Klein Zwitserland
Speelpark Klein ZwitserlandHet Avonturenbos van Speelpark Klein Zwitserland is het stoerste en spannendste bos van Limburg. In dit bos gaat de natuur zijn gang en daarom kun je er dus ook omgevallen bomen en afgewaaide takken vinden. Deze laten wij namelijk gewoon liggen zodat de dieren in het bos er kunnen schuilen of een nest in bouwen. Jij kunt heerlijk spelen in dit spannende Natuurspeelbos.
 
Toverland
Attractiepark ToverlandDit attractiepark is het gehele jaar geopend. Dit is mogelijk door het unieke samenspel van binnen- en buitenattracties. Toverland heeft een groots binnengedeelte met vele spannende attracties, zoals een indoorachtbaan, zweefmolen en het Toverhuis. Met mooi weer is er ook genoeg te beleven in het buitengedeelte! Wordt een echt motorcoureur in motorachtbaan Boosterbike, zweef heen en weer in schommelschip Scorpios of geniet van Troy, de snelste en hoogste houten achtbaan van de Benelux. In attractiepark Toverland heb je in ieder geval een betoverend dagje weg!
 
Pretpark De Valkenier
Pretpark De ValkenierPretpark de Valkenier is een gezellig familiepark voor een dagje weg met kinderen. Familie uitjes, gezinsuitjes, schoolreisjes, kinderfeestjes, iedereen beleeft hier veel plezier. Het grote aantal attracties zijn allemaal kindvriendelijk. Daarmee zorgen we ervoor dat iedereen lekker kan spelen, draaien en zweven en zich op deze dag helemaal kan uitleven. Als het weer even niet meezit is er ook nog genoeg te doen want dit attractiepark biedt ook genoeg binnenpret om uren mee zoet te zijn.
 
AGoGo Valkenburg
AGoGo ValkenburgAGoGo is de ideale plaats om een leuk dagje uit te organiseren voor een kinderfeest, verjaardagsfeest, familie-uitje, schoolreisje of gewoon een gezellig dagje uit. Deze locatie biedt een aantal standaardarrangementen. Als deze niet helemaal aan jouw wensen voldoen, kan je altijd even contact opnemen. Er wordt dan een speciaal uitje met activiteiten en evenementen voor jouw op maat gemaakt!
 
MiniHaven Schutterspark
MiniHaven SchuttersparkIn attractiepark MiniHaven Schutterspark in Brunssum ben je voor een dagje kapitein van je eigen schip. Je kunt kiezen uit allerlei schepen als een cool cruiseschip, een stoere sleepboot of een echte vissersboot! Wat voor schip je ook kiest, je zit altijd zelf achter het roer. Je kunt de hele dag dus zelf varen in onze haven met echte havenmeesters. Als het donker is wordt het helemaal avontuurlijk en sfeervol. Met de lichtschepen en vuurtorens kijk je echt je ogen uit!
 
Creatief kinderuitje organiseren
Kinderfeestje organiserenDe belangrijkste dag voor kinderen is niet hun laatste schooldag
voor de vakantie, de trouwdag van de ouders of het halen van het zwemdiploma. Als je het aan de meeste kinderen vraagt is, naast sinterklaas en kerstmis, hun eigen verjaardag de belangrijkste feestdag van het jaar. Jonge ouders maken zich vaak zorgen over hoe dit feest het best georganiseerd kan worden. Wat kunnen we
het beste doen zodat iedereen tevreden is en alle kleine feestgasten een leuke herinnering aan het kinderfeestje overhouden?

Wij weten zeer goed wat alle vragen zijn als je een geslaagd creatief kinderfeestje wilt organiseren, maar wat veel belangrijker is: we hebben ook gelijk de antwoorden! Bekijk hier handige informatie en tips zodat je een succesvol kinderfeestje kunt organiseren waarbij iedereen kan ontspannen.
 
Kinderuitjes in Limburg
Creatief kinderuitjeJe wilt een gezellig dagje weg met kinderen op een creatieve manier? Dan kunnen wij je direct verder helpen! Leuke workshops en creatieve activiteiten met uitjes in Limburg. Deze diverse creatieve uitjes zijn op maat gemaakt voor een familiefeest, gezinsuitje of gewoon een dagje weg met kinderen. Op een amusante en leerzame manier met de hele familie of met alle vriendjes schilderen, keramiek, klei bewerken, mozaieken en nog veel meer. Kortom, een leuk dagje uit voor jong en oud vol creativiteit!
 
Creatief uitje met kinderen
Creatief uitjeCreatief kinderuitje voor een leuk dagje uit met kinderen. De startplaats voor kinderuitje of familiedag vol creativiteit in Limburg. Ontdek het grote aanbod van familie- en kindvriendelijke creatieve uitjes, feestlocaties, workshops, sportieve activiteiten en vele andere uitjes voor een geslaagd dagje weg met kinderen. Naast leuke kinderuitjes kan je hier ook kan je hier ook terecht voor handige tips voor het organiseren van een creatieve activiteiten thuis. Leer hoe je zelf de uitnodigingen kan maken om op school en aan alle vriendjes en vriendinnetjes uit te delen als aankondiging van jouw verjaardagsfeestje. 
 
Gaiapark Kerkrade Zoo
Gaiapark Kerkrade ZooIn GaiaPark kan je genieten van leuke en spannende avonturen! Natuurlijk kun je hier vele dieren van over de hele wereld ontmoeten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de beresterke gorilla’s, de grappige stokstaartjes en een bos waar doodshoofdapen boven je hoofd in de bomen slingeren? Maar je kunt er ook heerlijk spelen: in de nagemaakte jungle of  in het hooispringhuis en natuurlijk in de reusachtige DinoDome! Avontuur, actie en plezier zorgen voor een perfecte combinatie om het leukste uitje met kinderen aller tijden te beleven. Vier daarom je volgende verjaardag of dagje weg tussen en met de dieren in GaiaPark!
 
Dierentuin voor kinderuitjes
DierentuinBijna elk kind is gek op dieren. Wat is er dan leuker dan een gezellig dagje weg met kinderen naar de dierentuin? Maak van je kinderfeestje, familie uitje, gezinsuitje, verjaardag of kinderuitje een plezierige beestenboel! Een leuk uitje waarbij je kennis kunt maken met allerlei dieren uit Nederland maar natuurlijk ook de rest van de wereld. Gelukkig zijn er naast de vele buitenverblijven van de dieren ook genoeg binnenactiviteiten te beleven voor de dagen dat het weer wat minder zonnig en warm is.
 
Kasteelpark Born in Limburg
Kasteelpark BornGa eens een dagje weg met kinderen naar het Kasteelpark Born. In de grachten zwemmen vele soorten zwanen, ganzen en eenden en in de grote doorloopvolière vliegen de vele papegaaiachtige om je heen. In het park wandel je onder meer langs herten, roofdieren, stekelvarkens en apen. Bij een aantal verblijven wordt de voedertijd aangegeven. Als de verzorger de dieren voert geeft hij informatie over het dier. Verder kun je op de grote kinderboerderij geiten en schapen aaien.
 
Dierenpark Mondo Verde in Landgraaf
Dierenpark Mondo VerdeEen dierenpark is zeer educatief dagje weg voor jonge kinderen en hun ouders of grootouders. Ze leren voorzichtig omgaan met dieren en komen meer te weten over de verschillende dieren zoals de eetgewoontes en leefomstandigheden. Een dierenpark als Mondo Verde is leerzaam en plezierig voor alle kinderen. Ook kan je bij ons jouw gezinsuitje, verjaardag of ander kinderfeestje vieren. Kijk daarom eens verder op onze website voor meer informatie en tips. Wij hopen u snel te mogen begroeten in ons Limburgse Dierenpark!
 
Steenkolenmijn Valkenburg
Steenkolenmijn Maak kennis met de werkomstandigheden van de mijnbouwers in een geheimzinnige ambiance diep in de aardbodem. Daar leer je de wereld van de mijnwerkers kennen door een educatieve film uit het midden van de vorige eeuw. Dit vind plaats in onze behaaglijke filmzaal die zich ook onder de grond bevindt. Na de voorstelling neemt een oud medewerker van de mijnen jullie mee in de wereld van de steenkoolwinning. Ervaar het zware en imponerende werkterrein van de mijnwerkers. Je maakt een ontdekkingstocht door de geschiedenis en ziet de machines waar vroeger mee gewerkt werd om steenkolen te winnen.
 
Limburgs Museum Venlo
Limburgs MuseumJe wilt een educatief dagje weg met kinderen? Kom dan naar het Limburg Museum want daar is veel te beleven voor kinderen!
In de vakanties worden er allerlei extra kinderactiviteiten zoals workshops en rondleidingen georganiseerd. Zo kom je oog in oog te staan met levensechte Romeinse soldaten of bekijk films en luister naar spannende verhalen van ridders. Ga jij liever creatief aan de gang? Dan kan je bij ons je eigen glas in lood raam maken met mozaiek. Voor de jonge meiden is er een speciale ruimte waar ze zich kunnen verkleden als een echte jonkvrouw om daarna grote lol te hebben voor de lachspiegels. Behalve deze leuke doe activiteiten kunnen de kinderen van alles leren door de informatie die gegeven wordt op een aantal computers in het museum.
 
Dagje weg met kinderen in Limburg
Dagje weg met kinderenOp zoek naar een leuk en leerzaam dagje weg met kinderen in de regio Limburg? Het is soms niet gemakkelijk om een geslaagd uitje te organiseren waarbij iedereen het naar zijn zin heeft. Gelukkig hebben wij allerlei vermakelijke uitjes voor jouw al op een rijtje gezet. Gezellige workshops voor jong en oud, interessante tentoonstellingen, speciale evenementen en nog veel meer. Je hoeft alleen nog maar even te kiezen welk dagje weg het meest aan jullie eisen voldoet, en je gaat gegarandeerd een geweldige tijd beleven! 
 
Natuurhistorisch Museum Maastricht
Natuurhistorisch MuseumWij nemen je mee in een reis door de tijd. Een spannende ontdekkingstocht langs de geologische geschiedenis van Zuid Limburg. Kom langs de tropische moerassen uit het carboon tijdperk van 350 miljoen jaren geleden. Daarna leer je alles over het leven in het krijt tijdperk, de tijd dat bijna alle dieren en dinosauriërs zijn uitgestorven tot nu. Ben jij geïnteresseerd is de geschiedenis van planten en dieren? Dan is dit museum de perfecte locatie voor een gezellig dagje weg met kinderen.
 
Kinderspeelparadijs Avonturenland Heerlen
Kinderspeelparadijs AvonturenlandHeb jij het al gehoord? Er is een nieuw kinderspeelparadijs in Heerlen! Op de plaats waar eerder het museum "La Diligence" was, kunnen kinderen tot 12 jaar nu heerlijk komen spelen in Kinderspeelparadijs Avonturenland. Daar kan je samen met je familie of alle vriendjes en vriendinnetjes overdekt klimmen en klauteren in het nieuwe speelkasteel vol avontuur en heel wat obstakels. Geniet van de rodelbaan waar je supersnel naar beneden glijd, bouw je eigen kasteel met enorme blokken lego of maak zelf een prachtige creatie in de knutselhoek. Voor peuters die rustig willen spelen met wat minder activiteit om zich heen is er een afgesloten gedeelte, waardoor zij ook onbezorgd en veilig kunnen spelen. Als het buiten lekker warm is kan je ook nog gebruik maken van de nieuw aangelegde buitenspeeltuin!
 
Speeltuinen en uitjes in Limburg
Speeltuinen en uitjesHou je van klimmen, glijden, zweven, draaien, klauteren en andere sportieve activiteiten? Kies dan jouw favoriete speeltuin van Limburg voor een kinderfeestje, gezinsuitje of andere reden voor gezellig en actief dagje weg met kinderen. Een gezellig uitje voor het hele gezin want alle activiteiten zijn geschikt voor jong en oud. Wij zorgen ervoor dat iedereen, met veel of weinig sportiviteit een vermakelijke dag meemaakt. Je houdt er altijd een leuke herinnering aan over om thuis aan je vriendjes en vriendinnetjes te vertellen!
 
Speeltuin Fort Willem in Maastricht
Speeltuin Fort WillemSpeeltuin Fort Willem is de ideale locatie voor familiefeest, kinderuitje of ander dagje weg met kinderen in Limburg. Deze uitgebreide speeltuin is omringd met hekwerk zodat de kinderen in een veilige omgeving kunnen spelen. Deze speeltuin beschikt ook over grote tafels waar je met de hele groep kan picknicken. Deze tafels geplaatst onder een afdak zodat je droog of in de schaduw even kan uitrusten met wat lekkers. Je hoeft niet per se eten en drinken mee te nemen want in de speeltuin is ook een cafetaria aanwezig, waar je ook gebruik van kunt maken voor een hapje en een drankje.
 
Speeltuin voor een dagje weg met kinderen in Limburg
Speeltuin voor een dagje wegEven geen zin in een dagje naar een museum, pretpark of dierentuin? Dan kan je terecht voor een actief dagje weg met kinderen waarbij de kinderen alle energie kwijt kunnen op allerlei klimrekken, draaimolens, glijbanen en andere speeltoestellen. Kom met hele hele gezin of als familie-uitje een middag langs. In een gezellige en veilige omgeving klimmen, glijden, draaien, klauteren, midgetgolfen en daarna heerlijk smullen! De meeste speeltuinen hebben een afgesloten gedeelte waar kleine kinderen onder de 5 jaar beschermd kunnen spelen.