Dagje weg met kinderen

Uitjes voor een leuke dag weg
HomePer regioAttractieparkCreatief uitjeActiviteitenSpeeltuinenMuseumDierentuinen

Dagje weg


 
Dagje weg met kinderen in Groningen
 
Speeltuinen en uitjes in Groningen
Speeltuinen en uitjesHou je van klimmen, glijden, zweven, draaien, klauteren en andere sportieve activiteiten? Kies dan jouw favoriete speeltuin voor een kinderfeestje, gezinsuitje of andere reden voor gezellig en actief dagje weg met kinderen. Een gezellig uitje voor het hele gezin want alle activiteiten zijn geschikt voor jong en oud. Wij zorgen ervoor dat iedereen, met veel of weinig sportiviteit een vermakelijke dag meemaakt. Je houdt er altijd een leuke herinnering aan over om thuis aan je vriendjes en vriendinnetjes te vertellen!
 
Indoor speeltuin Apekooi
Indoor speeltuin ApekooiDe grote apekooi speeltuin is de ideale locatie voor een dagje weg met kinderen in Groningen. Ook kan je hier terecht als je een feestje wilt vieren zoals: verjaardagsfeestjes, Sinterklaasfeesten, kerstfeesten, teamuitjes, familiefeestjes of een andere feestelijke aangelegenheid. Als je hier een kinderfeestje wilt organiseren is het handig om even te reserveren zodat alles aan jouw eisen voldoet. Je kan natuurlijk ook altijd zonder afspraak langskomen om een dagje heerlijk te spelen met alle vriendjes en vriendinnetjes!
 
Speeltuin voor een dagje weg met kinderen in Groningen
Speeltuin voor een dagje wegEven geen zin in een dagje naar een museum, pretpark of dierentuin? Dan kan je terecht voor een actief dagje weg met kinderen waarbij de kinderen alle energie kwijt kunnen op allerlei klimrekken, draaimolens, glijbanen en andere speeltoestellen. Kom met hele hele gezin of als familie-uitje een middag langs. In een gezellige en veilige omgeving klimmen, glijden, draaien, klauteren, midgetgolfen en daarna heerlijk smullen! De meeste speeltuinen hebben een afgesloten gedeelte waar kleine kinderen onder de 5 jaar beschermd kunnen spelen.
 
Speelparadijs Ballorig Hoogezand
Speelparadijs BallorigBallorig in Hoogezand is een overzichtelijke binnenspeeltuin voor kinderen tot de leeftijd van 12 jaar. Je kunt bij ons onbeperkt klimmen, springen, glijden, een duik nemen in de enorme ballenbak en diverse andere activiteiten. Voor de hele kleintjes tot en met 5 jaar is er een afgesloten ruimte om rustig en ongestoord te kunnen spelen met leeftijdsgenootjes. Binnen spelen is natuurlijk leuk, maar als het weer het toestaat kan je ook gebruik maken van de buitenspeeltuin. Dus of het in Hoogezand nou goed of slecht weer is, je zult je bij ons altijd vermaken!
 
Het Nederlands Stripmuseum Groningen
Het Nederlands StripmuseumTijdens een kinderuitje in Het Nederlands Stripmuseum Groningen word je welkom geheten in de werkruimtes van bekende striptekenaars. Hier kan je beetje bij beetje de ontwikkeling van een striptekening zien. Kinderen kunnen daarna snel aan de slag in het atelier en leren een levensecht stripfiguur te tekenen. Daarna gaan de kinderen op ontdekkingsreis door de tijd. De krantenstrips van lang geleden en heden komen langs, net als de strips uit de prehistorie en alle uitgaven van Stripschrift, het oudste stripinformatieblad.
 
Grafisch Museum Groningen
Grafisch MuseumMaak kennis met de historie van het grafisch vak en de boekdrukkunst. Met een interessante rondleiding door de aanwezige collectie van het museum. Jullie ontdekkingstocht start in de ouderwetse drukkerij en komt via de clichéfabriek, boekbinderij en steendrukkerij in de werkplaats van de Groninger drukker en kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman. Tijdens de rondleiding krijgen jullie een demonstratie van verschillende drukpersen en zetmachines, zodat de geschiedenis nog meer tot leven komt.
 
Het Groninger Museum
Het Groninger MuseumIn het Groninger Museum kun je een dagje weg met kinderen beleven en op een spannende manier kennis maken met kunst.
Geniet hier van een artistiek kinderuitje of gezinsuitje. In het museum zijn iedere keer andere tentoonstellingen te bewonderen. We gaan ze samen onder de loep nemen en ontdekken waar het precies over gaat. Vervolgens kunnen de kinderen in het kinderatelier lekker bezig gaan met verf of krijt om je eigen kunstwerk te creëren. Deze kan je thuis ophangen als een leuke herinnering aan een vermakelijk dagje weg.
 
Dagje weg met kinderen in Groningen
Dagje weg met kinderenOp zoek naar een leuk en leerzaam dagje weg met kinderen in de regio Groningen? Het is soms niet gemakkelijk om een geslaagd uitje te organiseren waarbij iedereen het naar zijn zin heeft. Gelukkig hebben wij allerlei vermakelijke uitjes voor jouw al op een rijtje gezet. Gezellige workshops voor jong en oud, interessante tentoonstellingen, speciale evenementen en nog veel meer. Je hoeft alleen nog maar even te kiezen welk dagje weg het meest aan jullie eisen voldoet, en je gaat gegarandeerd een geweldige tijd beleven! 
 
Zeehondencrèche Pieterburen
ZeehondencrecheEen dagje uit naar de Zeehondencrèche in Pieterburen is uitermate geschikt en interessant voor een dagje weg met kinderen van iedere leeftijdscategorie. Speciaal voor de kids zijn er diverse educatieve activiteiten. Er is een speelhoek met leuke spelletjes en voor de kleinsten een binnenzandbak. Je kunt ook meedoen met een spannende speurtocht en in alle schoolvakanties worden dagelijks speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd. Kortom, hier kan je een hele dag plezier hebben met een goedkoop dagje weg in Groningen.
 
Insektenwereld Leens
InsektenwereldIn natuur doecentrum Insektenwereld betreedt je de wereld van de insecten. Je komt tijdens dit uitje dus niet alleen insecten tegen, maar ook insectenetende dieren en planten. In dit dierenpark kan je door educatieve activiteiten spelenderwijs kennis maken met de dieren en hun belangrijke plaats in de natuur. Vooral die dieren die wij als eng of nutteloos beschouwen. Alle dieren zijn een onmisbare schakel in het leven op deze aarde. De insecten zijn de grootste diergroep op aarde en toch zie je relatief weinig in musea of dierparken. Bij ons krijgen deze dieren extra aandacht.
 
De Beestenborg Groningen
De Beestenborg GroningenKinderboerderij De Beestenborg is gevestigd in Ulgersmaborg in het noordoosten van Groningen. Op de boerderij is er voor jong en oud genoeg te beleven en daarom uitermate geschikt voor een dagje weg met kinderen in Groningen. Zo kan je rustig rondwandelen, spelen en kennis maken met de diverse boerderij dieren en de natuur van de omgeving. Ben je nieuwsgierig en wil je weten welke dieren er allemaal op de boerderij wonen? Kom dan eens gezellig langs bij De Beestenborg met de hele familie voor een leuk uitje tussen deze geweldige dieren.
 
Kinderboerderij Hoogezand-Sappemeer
Kinderboerderij uitjeDeze kinderboerderij bestaat nu al meer dan 20 jaar en voldoet nog steeds aan alle eisen en wensen van jong en oud. Ieder jaar bezoeken ongeveer 25.000 dierenliefhebbers deze bijzondere plaats en dat aantal blijft steeds groeien. Vooral onze jaarlijkse activiteiten, zoals een dagje schapen scheren en de festiviteiten rond pasen, zijn niet meer weg te denken. Onze kinderboerderij heeft met name oud-Hollandse rassen, maar ook dieren zoals cavia's en bijzondere buitenlandse rassen. Tevens valt er in het huis en in de hooischuur van alles te beleven.
 
Creatief kinderuitje Groningen
Creatief kinderuitjeNaast creatieve workshops voor  kinderen vindt je hier ook kunstzinnige activiteiten die geschikt zijn voor een dagje weg met het hele gezin. De ouders kunnen samen met de kinderen ontdekken hoe creatief ze zijn door te schilderen, knutselen en kleien of beeldhouwen. Vaak zie je dat veel workshops alleen worden aangeboden in de schoolvakanties, maar bij ons kan je het hele jaar terecht voor creatieve activiteiten. Kijk dus snel welke mogelijkheden er zijn en kom gezellig een middagje langs!
 
Kinderfeestje organiseren
Kinderfeestje organiserenDe belangrijkste dag voor kinderen is niet hun laatste schooldag
voor de vakantie, de trouwdag van de ouders of het halen van het zwemdiploma. Als je het aan de meeste kinderen vraagt is, naast sinterklaas en kerstmis, hun eigen verjaardag de belangrijkste feestdag van het jaar. Jonge ouders maken zich vaak zorgen over hoe dit feest het best georganiseerd kan worden. Wat kunnen we
het beste doen zodat iedereen tevreden is en alle kleine feestgasten een leuke herinnering aan het kinderfeestje overhouden?

Wij weten zeer goed wat alle vragen zijn als je een geslaagd creatief kinderfeestje wilt organiseren, maar wat veel belangrijker is: we hebben ook gelijk de antwoorden! Bekijk hier handige informatie en tips zodat je een succesvol kinderfeestje kunt organiseren waarbij iedereen kan ontspannen.
 
Creatieve Feestjes Atelier Paletje in Groningen
Creatieve Feestjes AtelierDit atelier heeft creatieve en actieve kinderfeestjes en gezinsuitjes voor kinderen vanaf 3 jaar. De perfect locatie voor een creatief dagje weg met kinderen. Het scheelt u tijd, moeite en rommel in uw huis. Onder deskundige begeleiding worden er creatieve workshops bij ons in het atelier gegeven. Hierbij staan plezier en eigen inbreng voorop. We stimuleren zo de creatieve kant van het kind. Elk kind is anders en uniek, daarom zal ook het eindresultaat anders zijn.

Voor ouders die liever nog een feestje thuis willen organiseren, hebben we de thema(verkleed)kist. Ook voor dit feestje hoeft u niet veel meer te doen dan de kinderen uitnodigen ,de spelletjes begeleiden en voor eten en drinken voor de gasten te zorgen.
 
Creatief dagje weg in Delfzijl
Creatief dagje wegVoor verjaardag, een gewoon dagje uit met kinderen en andere partijtjes kunt u terecht in de Steenfabriek Fivelmonde. Het educatieve programma bestaat uit diverse creatieve en andere activiteiten zoals een rondleiding, speurtochten, een cursus keramiek maar kan ook aangepast worden aan persoonlijke wensen.
Desgewenst kan er ook voor catering worden gezorgd. We kunnen naast het educatieve programma ook dakpannen maken, bakstenen vormen, bloempotten draaien, lekker vrijuit kleien, gezellig bouwen met minibakstenen, kortom duizend dingen doen!
 
Familiepretpark Nienoord in Groningen
Familiepark NienoordHet Familiepark Nienoord is een gezellig pretpark met een grote kindvriendelijke speeltuin, kinderboerderij met diverse zeldzame huisdierrassen, modelspoor exposities en diverse modelspoorbanen met stoom- en motortractie. Een ritje op een paard, tractor of scooter, met een huifkar een rondrit over het Landgoed of vanuit een helikopter het park bekijken..... het kan allemaal op Familiepark Nienoord. In de overdekte speelhal is een van de grootste apenkooien van Noord-Nederland met maar liefst vier verdiepingen, dus veel klauterplezier voor iedereen.
 
Wonderwereld in ter Apel
WonderwereldWonderwereld in Ter Apel is een gezellige mogelijkheid voor een heel bijzonder uitstapje of een dagje weg. In dit Park wordt het leerzame en het speelplezier op een goede wijze gecombineerd zodat
de kinderen er ook nog wat van opsteken. Wonderwereld is bijzonder geschikt voor een dagje weg met kinderen zoals een gezinsuitje, familiedag, kinderfeestje of schoolreisje. Dit unieke park is van mei tot en met oktober geopend voor onbeperkt speelplezier.
 
Zeehondencrèche Lenie 't Hart in Pieterburen
Zeehondencreche Lenie 't HartEen dagje uit naar de Zeehondencrèche in Pieterburen is uitermate geschikt en interessant voor een dagje weg met kinderen van iedere leeftijdscategorie. Hier kan je namelijk in het echt zien met welke problemen zeehonden te maken hebben en wat de crèche er allemaal aan doet om de situatie van deze prachtige dieren te verbeteren.
Speciaal voor de kids zijn er diverse educatieve activiteiten. Er is een speelhoek met leuke spelletjes en voor de kleinsten een binnenzandbak. Je kunt ook meedoen met een spannende speurtocht en in alle schoolvakanties worden dagelijks speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd. Kortom, hier kan je een hele dag plezier hebben met een goedkoop dagje weg in Groningen.
 
Uitjes met kinderen
Uitjes met kinderenKinderen houden ervan om hun energie kwijt te raken bij leuke activiteiten. Omdat ieder kind weer andere interesses heeft is het soms lastig om de juiste activiteit te vinden voor een gezellig dagje weg. Gelukkig kunnen wij een handje helpen om de juiste keuze te maken. Wil je een creatief uitje met schilderen en knutselen, een leerzaam uitje naar een museum of liever klimmen, glijden en klauteren? Kijk hier verder wat de mogelijkheden zijn voor een amusant dagje weg met kinderen in Groningen.
 
Uit met kind in Groningen
Uit met kindUit met kind.nl is een handige site voor vermakelijke uitstapjes met kinderen. Spannende uitjes en avontuur voor een geslaagd kinderuitje, verjaardagsfeestje, of ander kinderfeestje.
Bekijk hier diverse tips, handige ideeen en activiteiten voor een leuk dagje weg in Groningen en kies een geschikt kinderpartijtje, familie-uitje of kinderuitje.
 
Pitch & Putt Golf Groningen
Pitch & Putt GolfPitch & Putt Golf Groningen ligt in het recreatiegebied Kardinge, bij de stad Groningen. De professioneel aangelegde baan is een uitdaging zowel voor jong en oud, en golfers als niet-golfers. De 18 holes zijn ruim van opzet en voorzien van bunkers, vijvers, rough en greens. Je ervaart hier de rust van de natuur, terwijl het stadscentrum op een steenworp afstand ligt... een unieke combinatie!
 
Maisdoolhof en bloemenboerderij
MaisdoolhofOp een terrein van 3ha is een Maïsdoolhof aangelegd. het bestaat ieder jaar uit een ander thema. Alle kinderen die het doolhof ingaan krijgen na binnenkomst een formulier mee.
In het doolhof zijn verschillende opdrachten verstopt die uitgevoerd moeten worden. Als ze die allemaal hebben gevonden krijgen ze het bloemenboerderij maïsdiploma uitgereikt.