Dagje weg met kinderen

Uitjes voor een leuke dag weg
HomePer regioAttractieparkCreatief uitjeActiviteitenSpeeltuinenMuseumDierentuinen

Dagje weg


 
Dagje weg met kinderen in Gelderland
 
Kinderactiviteiten en gezinsuitjes
Kinderactiviteiten GelderlandBen je hard op zoek naar sportieve en leuke kinderactiviteiten? Kijk hier dan even verder en vindt diverse activiteiten voor kinderen in Gelderland. Kies uit één van de locaties waar van alles voor kinderen en ouders georganiseerd wordt voor een gezellig dagje weg met kinderen. Je kunt bij ons ook uitstekend terecht voor leuke activiteiten en spelletjes voor bijvoorbeeld een kinderfeestje thuis. Kijk, vergelijk en kies uit de leukste kinderactiviteiten van Gelderland. 
 
Kinderfeest activiteiten en uitjes
Kinderfeest en uitjesEen gezellig dagje weg met kinderen. Wij bieden een breed aanbod van activiteiten voor een onvergetelijke belevenis om niet snel te vergeten! Workshops, spelletjes, zwembaden, speurtochten en nog veel meer. De perfecte locatie om een kinderfeestje, familie-uitje of kinderuitje in Gelderland te organiseren. Hier vindt u alles op het gebied van leuke activiteiten voor een geslaagd dagje uit of kinderverjaardag.
 
Nederlands Watermuseum
Museum activiteitenHet Nederlands Watermuseum is een eigentijds en interactief museum over alle aspecten van zoet water. Een écht doe-museum waar je bijvoorbeeld een tochtje kunt maken door het riool, een prachtige film over water kunt bekijken, waterproefjes kunt uitvoeren, maar waar je ook van alles te weten kunt komen over dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in Nederland
en de rest van de wereld.
 
Schateiland Zeumeren
Schateiland ZeumerenSchatEiland Zeumeren is het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland. In een volstrekt unieke en sfeervolle locatie aan het water voert SchatEiland Zeumeren je terug naar een tijd van zeevaart, onbewoonde eilanden, verborgen schatten en piraterij. Kinderen tot 12 jaar kunnen urenlang spelen en ontdekken, klimmen en klauteren, schatgraven en goud zoeken, springen en glijden, schieten met kanonnen, bootjes besturen en nog veel meer.
 
Dolfinarium Harderwijk
Dolfinaruim HarderwijkIn de allernieuwste show met mooie lichteffecten van Nederland, nemen Spetter en zijn vriendjes het op tegen de slechteriken van de zee. In de grote onderwaterwereld wordt de vriendschap van de dolfijnen flink getest. Zal het Spetter lukken om zijn droom uit te
laten komen? En zijn de vriendjes de waterheks écht te slim af? Nu te zien in het Spetter Theater van het Dolfinarium. Een show vol met blacklight en special effects, zorgt voor een spannende, grappige en ontroerende show voor het hele gezin!
 
Familiepretpark Koningin Juliana Toren
Koningin JulianatorenFamiliepretpark Koningin Juliana Toren in Apeldoorn is een vermakelijk pretpark voor gezinsuitjes, familie uitjes, schoolreisjes
en kinderfeestjes met kinderen tot en met 12 jaar samen het leukste dagje weg met kinderen beleven! Met de meer dan 60 geweldige attracties zullen de kinderen zich geen moment vervelen. Verder kan er ook gedanst en gezongen worden tijdens de vrolijke shows van Jul de Muis en clown Julius.
 
Amusementspark Tivoli
Amusementspark TivoliAmusementspark Tivoli in Berg en Dal is het leukste pretpark voor kinderen. Met de vele attracties is dit park uitstekend geschikt voor een gezinsuitje, familiedag of kinderverjaardag. Alle attracties zijn kindvriendelijk zodat kinderen er van alle leeftijden er zonder begeleiding in kunnen. Genieten in de achtbaan voor de echte waaghalzen, achter je vriendjes aan zweven in de zweefmolen, botsen tegen je ouders aan in de botsauto's of geniet van de vele andere mogelijkheden die dit park in Gelderland te bieden heeft.
 
De Spelerij - De Uitvinderij
De Spelerij en De UitvinderijIn het bos bij Dieren ligt De Spelerij en De Uitvinderij, de wonderlijkste plek van Nederland . In dit park kunnen kinderen de hele dag actief spelen en ontdekken. Maar ook voor volwassenen valt er heel wat te ontdekken. Het is een creatieve plek voor jong en oud. De Spelerij is een werkplaats, atelier en tentoonstellingsruimte tegelijk. De speelobjecten in het park zijn kunstwerken. In De Uitvinderij kunnen kinderen zelf objecten en kunstwerken maken.
 
Creatieve workshops
Creatieve workshopsEven geen zin in een dagje naar een museum, pretpark of speeltuin? Bij ons kan je terecht voor een creatief uitje waarbij de kinderen kunnen genieten van allerlei kunstzinnige activiteiten.
Kom met hele hele gezin of als familie-uitje een middag langs. In een gezellige omgeving schilderen, kaarsen maken, mozaieken, kleien, zeefdrukken of je eigen sieraden maken! De meeste workshops kunnen worden gehouden op locatie, maar ook bij de creatievelingen thuis.
 
KunstBasis creatieve uitjes
KunstBasisWilt u uw kind een onvergetelijk dagje weg bezorgen? Kunstbasis organiseert de leukste creatieve workshops voor een bijzonder uitje met kinderen! Het aanbod varieert van een gezellige mozaïekworkshop tot expressieve schilder en graffitiworkshops. KunstBasis biedt uitgebreide workshops aan op locatie en voor grotere groepen kinderen! Dus als u uw kind een leuke verjaardag wilt bezorgen, gewoon een leuke dag wilt organiseren voor de kinderen, neem dan contact op met KunstBasis! Mail ons of bel 06-34021843 en reserveer een workshop naar uw keuze.
 
African Arts Promotion
African Arts PromotionAfrican Art Promotion organiseert al jaren workshops beeldhouwen in op het schitterende Landgoed Quadenoord te Renkum. Gezien de enorme belangstelling in de voorgaande jaren voorzien de workshops in een groeiende behoefte bij deelnemers om hun creativiteit de vrije loop te kunnen laten gaan. In de workshops leer je werken met  de gereedschappen die hier voor nodig zijn. Plezier in het werken met de steen staat voorop. Er wordt gewerkt in een oude rustieke kapschuur in het prachtige Renkumse Beekdal. Ook bij minder mooi weer biedt deze kapschuur voldoende bescherming om door te kunnen werken.
 
Creatief dagje weg in Harderwijk
Creatief dagje wegDe workshops worden gegeven in ons karakteristieke 600 jaar oude atelier in 't hart van mooi Harderwijk. Het is niet nodig van te voren een workshop keuze te maken. Maak na een rondleiding in het atelier uw keuze ter plekke! Bij aanvang van de workshop worden alle mogelijkheden uitgelegd en maak je een keuze uit één van onze vele creatieve workshops! Ook een gezamenlijke workshop, bijvoorbeeld een gezinsschilderij of een servies beschilderen en decoreren of een themaworkshop behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.
 
Dolfinarium Harderwijk
Dolfinarium HarderwijkIedereen heeft wel een de behoefte gehad om dolfijnen aan te raken door de aantrekkingskracht die deze prachtige zoogdieren op mensen hebben. Zou het niet fantastisch zijn om met een dolfijn te communiceren zodat deze slimme dieren commando's opvolgen door jouw handgebaren? Kom dan eens een dagje met je vriendjes naar het dolfinarium en laat deze wens werkelijkheid worden! Bij ons kan je genieten van bijzondere ervaringen zoals meekijken met een training, voeren en aanraken. Je kunt het zelf allemaal beleven in Harderwijk.
 
Apenheul Apeldoorn
ApenheulEen dagje weg met kinderen in de dierentuin? Kom dan naar Apenheul. Daar beleef je dag vol plezier, speciale ontmoetingen en avontuurlijke activiteiten. Middenin de apen van Apenheul, die los rond lopen, ontdekken de kinderen dat ze toch wel een beetje op de apen lijken. Ze kunnen van heel dichtbij kennis maken met alle dieren. Naast leuke ervaringen met de apen kunnen de kinderen ook als echte aapjes slingeren, glijden en klimmen in één van de veilige speeltuinen.
 
Burgers Zoo Arnhem
Burgers ZooTijdens een dagje uit in Burgers Dierenpark geniet je van opmerkelijke ontmoetingen met onze dieren. Kom op bezoek bij de grote gorillafamilie op hun bosrijke eiland of bekijk de panters in hun jungle. De wereldwijd bekende chimpanseekolonie met meer dan 20 dieren kan je vanaf de verschillende observatieposten bekijken. Ook de andere exotische dieren zoals olifanten, dwergnijlpaarden, bongo's en bosrendieren staan garant voor een leerzaam en gezellig dagje weg met kinderen.
 
Dierenpark Wissel Epe
Dierenpark WisselDoe mee met de ontdekkingsreis door Dierenpark Wissel en maak kennis met allerlei eigenaardige dieren. Kom oog in oog te staan met ringstaartmaki’s, maraboes, kleine panda's of de witsnuitneusberen. Voor de kinderen is er genoeg te beleven in het park! Kom spelen in de speeltuin, knuffel de verschillende dieren van de kinderboerderij of maak de een avontuurlijke tocht langs alle inwoners van het park. Ontmoet tijdens dit uitje diverse bijzondere dieren waar allerlei interessante informatie over wordt verteld. Naast een dag vol plezier is dit dus ook nog een leerzaam dagje weg voor kinderen!
 
Dagje weg onder de grond
Dagje weg onder de grondBen jij ook zo nieuwsgierig hoe het er onder de grond uitziet? Kom dan met je familie of vriendjes en vriendinnetjes naar het eerste ondergrondse museum van de wereld. Daar kan je onder de grond van alles bekijken. Beleef de opmerkelijke wereld onder je voeten en ontdek wat daar onder in de aarde allemaal voor beesten leven en geleefd hebben. Ga op een spannende ontdekkingsreis steeds dieper ondergronds. Aan het einde van de tocht kom je zelfs terecht in de kern van de aarde!
 
Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945
Nationaal BevrijdingsmuseumIn het Nationaal Bevrijdingsmuseum kunnen de kinderen leren over de tweede wereldoorlog en de bevrijding met behulp van foto's, voorwerpen, verhalen en allerlei andere belevingsmomenten. Ervaar de typische jaren '40 geuren, videofragmenten, audio, een replica van een echte schuilkelder tijdens een bombardement en de nagemaakte cel van Titus Brandsma. Een tolerantietest en dilemmaspel nodigen de kinderen uit tot zelfonderzoek. De kinderen die het Bevrijdingsmuseum bezoeken, stappen terug in de tijd en horen, zien, voelen en ruiken de geschiedenis. Dit museum is altijd al een inspirerende leeromgeving geweest!
 
Dagje weg met kinderen in Gelderland
Dagje weg met kinderenOp zoek naar een leuk en leerzaam dagje weg met kinderen in de regio Gelderland? Het is soms niet gemakkelijk om een geslaagd uitje te organiseren waarbij iedereen het naar zijn zin heeft. Gelukkig hebben wij allerlei vermakelijke uitjes voor jouw al op een rijtje gezet. Gezellige workshops voor jong en oud, interessante tentoonstellingen, speciale evenementen en nog veel meer. Je hoeft alleen nog maar even te kiezen welk dagje weg het meest aan jullie eisen voldoet, en je gaat gegarandeerd een geweldige tijd beleven! 
 
Het Kröller-Müller Museum
Het Kröller-Müller MuseumDe verzameling van het museum is opgebouwd rond de omvangrijke collectie werken van Vincent van Gogh, één van de meest indrukwekkende overzichten van zijn oeuvre. Ook George Seurat, Pablo Picasso, Fernand Léger, Piet Mondriaan en veel andere kunstenaars zijn met belangrijke schilderijen vertegenwoordigd. Vanaf 1961 neemt ook de beeldentuin een belangrijke plek in. Hier wordt een unieke collectie sculpturen getoond. De beeldentuin geeft een overzicht van de ontwikkelingen in de beeldhouwkunst vanaf de 19e eeuw tot heden.
 
Speeltuin De Leemkuil Nijmegen
Speeltuin De LeemkuilVoor een geweldig dagje weg met kinderen ga je naar speeltuin de Leemkuil in Nijmegen. Met bijna 100 speeltoestellen verdeeld over het grote speelbos is dit de omvangrijkste speeltuin in de wijde omtrek van Nijmegen. Kinderen van alle leeftijden kunnen hier de hele dag onbezorgd spelen. Geniet van de half ondergrondse glijbaan, skeltes, trampolines, een familieschommel, een piratenschip, een oosters verdwaalkasteel en nog veel meer! Vergeet niet om een ritje te maken in een trein op echte rails! De kaartjes hiervoor zijn te verkrijgen bij de kassa. 
 
Speeltuinen en uitjes in Gelderland
Speeltuinen en uitjesHou je van klimmen, glijden, zweven, draaien, klauteren en andere sportieve activiteiten? Kies dan jouw favoriete speeltuin voor een kinderfeestje, gezinsuitje of andere reden voor gezellig en actief dagje weg met kinderen. Een gezellig uitje voor het hele gezin want alle activiteiten zijn geschikt voor jong en oud. Wij zorgen ervoor dat iedereen, met veel of weinig sportiviteit een vermakelijke dag meemaakt. Je houdt er altijd een leuke herinnering aan over om thuis aan je vriendjes en vriendinnetjes te vertellen!
 
Speeltuin De Doornenburg
Speeltuin De DoornenburgSpeeltuin Doornenburg is een gewaardeerde speeltuin die al meer dan 50 jaar plezier heeft gegeven aan duizenden kinderen. Een dagje weg met kinderen naar deze speeltuin is is ook nog eens uitstekend te combineren met een bezoekje aan een prachtig middeleeuws kasteel op steenworp afstand. Een aantal jaren geleden is naar Jungle Town Wijchen de speeltuin helemaal vernieuwd en opgeknapt en voldoet aan alle eisen en de nieuwste veiligheidsvoorschriften. Deze speeltuin biedt speelplezier voor kinderen van alle leeftijden speelplezier. Ook zijn er voor de mindervalide kinderen speeltoestellen aanwezig. Het terrein is goed toegankelijk met rolstoel, buggy of rollator.
 
Indoor speeltuin Jungle Town
Indoor speeltuin JungletownWil jij samen met je familie of beste vriendjes en vriendinnetjes een dagje vermaken met klimmen, glijden en spelen? Of zoek je een locatie voor een actief kinderfeestje? Kom dan naar naar Jungle Town Wijchen voor een op maat gemaakt feestarrangement! Als je geen arrangement wilt kan je altijd gewoon langskomen bij Jungle Town Wijchen. Denk eens aan verjaardagen, familie-uitjes, kinderfeestjes, kraamfeesten en Sinterklaas of een familiedag. Onze feestzaal en de speeltuin zijn voor zulke gelegenheden een prima combinatie. Je kan ook contact opnemen voor meer informatie over alle mogelijkheden.