Dagje weg met kinderen

Uitjes voor een leuke dag weg
HomePer regioAttractieparkCreatief uitjeActiviteitenSpeeltuinenMuseumDierentuinen

Dagje weg


 
Dagje weg met kinderen in Friesland
 
Activiteiten Friesland
Activiteiten FrieslandOp zoek naar een leuk dagje uit met kinderen? Doe dan de TV uit, verstop de spelcomputer achter slot en grendel en beleef een geweldige tijd met één van de vele kinderuitjes. Het maakt niet uit of het buiten mooi of slecht weer is, of wat de leeftijd is van de kinderen waarvoor je een uitje zoekt. Kijk hier even rond en ontdek het grote aanbod van familie- en kindvriendelijke attractieparken, feestlocaties, workshops, sportieve activiteiten en vele andere uitjes voor een geslaagd dagje weg met kinderen.
 
Uit met kind in Friesland
Uit met kindUit met kind.nl is een handige site voor vermakelijke uitstapjes met kinderen. Spannende uitjes en avontuur voor een geslaagd kinderuitje, verjaardagsfeestje, of ander kinderfeestje.
Bekijk hier diverse tips, handige ideeen en activiteiten voor een leuk dagje weg en kies een geschikt kinderpartijtje, familie-uitje of kinderuitje.
 
Speelpark Sanjesfertier
Speelpark SanjesfertierSpeelpark Sanjesfertier is vanaf 1998 het grootste binnen en buitenspeelpark van Fryslân, voor kinderen van 2 - 12 jaar, waar je bij zon, regen en sneeuw, ja wat voor weer het ook is, altijd uren kunt spelen en je je nooit zult vervelen. Ideaal voor een verjaardagsfeestje of een gezinsuitje, maar ook voor een saaie dag, die dan omgetoverd wordt in een super leuke dag!
 
Sybrandy's speelpark
Sybrandys SpeelparkSybrandy’s Speelpark is van oorsprong een vogelpark dat nu is uitgegroeid tot het grootste attractiepark van Friesland.
Kies uit de vele attracties zoals de nieuwe overdekte speeljungle, een grote tuimelberg, een automatische kabelbaan of lekker racen op de twee trapskelterbanen. In dit speelpark kunnen kinderen van 3 tot en met 13 uitstekend terecht en is zeer geschikt voor gezinsuitjes, kinderfeestjes en familiefeesten.
 
Attractiepark Duinen Zathe
Attractiepark Duinen ZatheEen dagje uit met kinderen in pretpark Duinen Zathe is een leuk uitje dat garant staat voor een amusant dagje weg in Appelscha, Friesland. Jong en oud kan hier onbeperkt genieten van alle attracties. Elke dag is er een optreden van zingende piraat Anthony op zijn piratenschip. Hij zingt mooie zeeliederen maar kan ook erg veel liedjes hier van vaste wal. Kom gezellig mee deinen en zingen met Anthony!
 
Speel- en doe park Aeolus
Speel en doe park AeolusAeolus is een avontuurlijk ontdekkingscentrum waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. De kinderen van 1 t/m 14 jaar kunnen rennen, springen, klimmen en er is heel veel om te ontdekken. Ook voor de volwassenen is het ontdekkingscentrum een leuke ervaring!

Niet alleen binnen is er veel ruimte, ook op het buitenspeelterrein vind je leuke attracties zoals: een levensgrote Mig-21, een Brandaris klimtoren een bungeetrampoline en nog vele andere leuke dingen. Natuurlijk mag springen op een van de vele andere trampolines hierbij niet ontbreken! Mooi of slecht weer, bij Aeolus is gigantisch veel te doen.
 
Creatief kinderuitje Friesland
Creatief kinderuitjeCreatief kinderuitje voor een leuk dagje uit met kinderen. De startplaats voor kinderuitje of familiedag vol creativiteit in Frieland. Ontdek het grote aanbod van familie- en kindvriendelijke creatieve uitjes, feestlocaties, workshops, sportieve activiteiten en vele andere uitjes voor een geslaagd dagje weg met kinderen. Naast leuke kinderuitjes kan je hier ook kan je hier ook terecht voor handige tips voor het organiseren van een creatieve activiteiten thuis. Leer hoe je zelf de uitnodigingen kan maken om op school en aan alle vriendjes en vriendinnetjes uit te delen als aankondiging van jouw verjaardagsfeestje.
 
Atelier Hegedykje
Atelier HegedykjeSpeciaal voor gezinsuitjes kunnen we aantrekkelijke arrangementen aanbieden. De mogelijkheden variëren per seizoen.
Kom samen met de kinderen voor een dagje weg in ons atelier. Of als je binnenkort gaat trouwen, dan is een creatieve workshop bij ons atelier een leuk actief begin voor een vrijgezellenfeest. Maak bijvoorbeeld samen een uniek cadeau voor de bruid, zoals een dienblad met mozaïek of een mooie vaas.
 
Kinderuitjes Friesland
Kinderuitjes FrieslandJe woont in Friesland en wilt een leuk kinderuitje organiseren dat niet te veel voorbereiding kost, maar waarbij de kinderen wel een hele dag plezier kunnen beleven? Dan kan je wel wat hulp gebruiken. Wij hebben alles voor een actief, creatief, leerzaam of spannend kinderuitje in Friesland voor jouw alvast op een rijtje gezet. Kies samen met de kinderen een geschikt kinderuitje en verheug je op een geweldig dagje uit!
 
Workshop mozaiek met kinderen
Workshop mozaiekMozaïeken is een heerlijke ontspannende bezigheid, het is als het ware schilderen met oud porselein, gekleurde tegels en mooie stenen.
Ook voor gezinsuitjes en familie-uitjes leent mozaïeken zich zeer goed. Je kunt individueel werken waarbij iedereen een ontwerp maakt en aan de slag gaat met het kleurrijk mozaïek op een stoere plank. Als je liever samenwerkt kun je ook als groep gezamenlijk mozaïeken aan een groot object. Scherven brengen geluk!
 
Aqua Zoo Friesland
Aqua Zoo FrieslandGeniet van de natuur in de waterrijke dierenwereld van Aqua Zoo Friesland. Hier kan je de verschillende gebieden en eilanden ontdekken waar je heel dichtbij de dieren kan komen. Op deze manier geniet je van verrassende ontmoetingen met bijzondere
dieren die in en om het water leven! Als het weer wat minder mooi is kan je tijdens jouw bezoek aan Aqua Zoo Friesland uitstekend terecht in het geheel overdekte Naturama. Een groot deel van de diercollectie van Aqua Zoo Friesland is te ontdekken in het overdekte Naturama.
 
Dierentuin voor kinderuitjes
DierentuinBijna elk kind is gek op dieren. Wat is er dan leuker dan een gezellig dagje weg met kinderen naar de dierentuin? Maak van je kinderfeestje, familie uitje, gezinsuitje, verjaardag of kinderuitje een plezierige beestenboel! Een leuk uitje waarbij je kennis kunt maken met allerlei dieren uit Nederland maar natuurlijk ook de rest van de wereld. Gelukkig zijn er naast de vele buitenverblijven van de dieren ook genoeg binnenactiviteiten te beleven voor de dagen dat het weer wat minder zonnig en warm is.
 
De Naturij in Drachten
De Naturij in DrachtenKinderboerderij de Naturij is een prachtig ruim aangelegde kinderboerderij voor een dagje weg met kinderen in Drachten. Bij ons vind je niet alleen heel veel dieren, maar ook een grote speeltuin met veel en veilige speeltoestellen, een vlinderhuis met expositie, een midgetgolfbaan, een natuurgebied met recreatiepaden, een restaurant met groot terras, een prachtige overdekte speelhal en een nieuwe verkeerstuin. En natuurlijk nog veel meer! Ook hebben wij een schitterende nieuwe parkeerplaats, met ruimte voor meer dan 100 auto's.
 
Kinderboerderij Leeuwarden
Kinderboerderij LeeuwardenKinderboerderij Leeuwarden is een unieke plaats vol verschillende dieren vlakbij het stadscentrum. Hier kan je naast alle boerderij dieren ook genieten van een aantal exotische dieren. Deze kinderboerderij heeft ook een grote speeltuin die vooral voor kleine kinderen zeer veilig en overzichtelijk is, zodat de ouders een oogje in het zeil kunnen houden. Als je iets te vieren hebt is het ook mogelijk om met alle vriendjes en vriendinnetjes een onvergetelijk kinderfeestje te beleven tussen alle dieren.
 
Dagje weg naar het Fries Museum
Fries MuseumEen leerzame dag naar het museum met de kinderen? Dat kan met een bezoek aan het Fries Museum want dat is is een belevenis op zich. Het museum koppelt een unieke collectie met verrassende tentoonstellingen. Door het samenspel van kunst, cultuur en historie onder hetzelfde dak, weet het museum iedereen van jong tot oud te fascineren. Helemaal bijzonder wordt een familie-uitje in het Fries Museum als je gebruik maakt een rondleiding of arrangement. Dan weet je zeker dat je niets mist!
 
Dagje weg met kinderen in Friesland
Dagje weg met kinderenOp zoek naar een leuk en leerzaam dagje weg met kinderen in de regio Friesland? Het is soms niet gemakkelijk om een geslaagd uitje te organiseren waarbij iedereen het naar zijn zin heeft. Gelukkig hebben wij allerlei vermakelijke uitjes voor jouw al op een rijtje gezet. Gezellige workshops voor jong en oud, interessante tentoonstellingen, speciale evenementen en nog veel meer. Je hoeft alleen nog maar even te kiezen welk dagje weg het meest aan jullie eisen voldoet, en je gaat gegarandeerd een geweldige tijd beleven! 
 
Museum Belvédère Heerenveen
Museum BelvédèreHet is een uitstekend idee om een dagje weg met kinderen te organiseren naar Museum Belvédère in Heerenveen. Onze deskundige medewerkers geven jullie een leerzame rondleiding en nemen jullie mee naar een avontuur door de vaste expositieruimte in het museum. Daarnaast bieden wij regelmatig bij tentoonstellingen een toepasselijk educatief programma aan dat speciaal voor kinderen gemaakt is. Museum Belvédère biedt voor bijvoorbeeld een familiefeestje of gezinsuitje aangepaste arrangementen aan waarbij je een museumbezoek kunt koppelen aan andere culturele of recreatieve activiteiten.
 
Cultureel Historisch Museum
Cultureel Historisch MuseumIn de speel- en kinderboerderij in Allingawier is het mogelijk om een familie-uitje of kinderfeestje te organiseren. Wij bieden diverse mogelijkheden voor een educatieve dag vol plezier. Naast de museumroute kunnen de kinderen zich samen met de ouders of grootouders vermaken met knutselen, mini boerengolf, de dieren bezoeken, hutten bouwen en vlotten maken en zich natuurlijk helemaal uitleven in onze speeltuin of speelboerderij. De boerderij biedt een unieke sfeer voor het vieren van een familiefeest, kinderfeestje, jubileum- of personeelsfeest.
 
Speeltuin voor een dagje weg met kinderen in Friesland
Speeltuin voor een dagje wegEven geen zin in een dagje naar een museum, pretpark of dierentuin? Dan kan je terecht voor een actief dagje weg met kinderen waarbij de kinderen alle energie kwijt kunnen op allerlei klimrekken, draaimolens, glijbanen en andere speeltoestellen. Kom met hele hele gezin of als familie-uitje een middag langs. In een gezellige en veilige omgeving klimmen, glijden, draaien, klauteren, midgetgolfen en daarna heerlijk smullen! De meeste speeltuinen hebben een afgesloten gedeelte waar kleine kinderen onder de 5 jaar beschermd kunnen spelen.
 
Speelboerderij De Koppenjan
SpeelboerderijKom gezellig langs voor een dagje weg met de kinderen bij speelboerderij De Koppenjan in het Schoterland. Daar vindt je naast de midgetgolfbaan vele dieren diverse speeltoestellen zoals een hele hoge superschommel, klimtorens, kabelbaan, vierpersoons wipwap, evenwichtstoestellen, glijbanen en kruiptunnels. Een geschikte locatie waar jong en oud zich een hele dag kan amuseren. Voor kinderen onder de vier jaar zijn er wipkippen, speelhuisje en een zandbak. De ouders kunnen toezicht houden vanaf het terras waar u kunt uitkijken over de spelende kinderen. 
 
Dagje weg naar Kameleon Eiland
Dagje weg naar Kameleon EilandDit themapark kan je de avonturen van de Kameleon in het echt meemaken. Samen met je vriendjes of familie kan je je helemaal uitleven met echte eilandactiviteiten doen zoals: samenwerkings-spellen, vlot varen en andere vermakelijke activiteiten. Afhankelijk van de samenstelling en de leeftijd van de kinderen kan een keuze gemaakt worden welke activiteiten er wel of niet gedaan worden. Daarna kan je natuurlijk lekker vrij rondlopen op het terrein. Kom gezellig langs om de spannende avonturen van de Kameleon zelf te beleven tijdens een onvergetelijk familie-uitje of kinderfeestje!
 
Speeltuinen en uitjes in Friesland
Speeltuinen en uitjesHou je van klimmen, glijden, zweven, draaien, klauteren en andere sportieve activiteiten? Kies dan jouw favoriete speeltuin voor een kinderfeestje, gezinsuitje of andere reden voor gezellig en actief dagje weg met kinderen. Een gezellig uitje voor het hele gezin want alle activiteiten zijn geschikt voor jong en oud. Wij zorgen ervoor dat iedereen, met veel of weinig sportiviteit een vermakelijke dag meemaakt. Je houdt er altijd een leuke herinnering aan over om thuis aan je vriendjes en vriendinnetjes te vertellen!
 
Flippies Pretpaleis
Flippies PretpaleisEen paradijs voor ieder kind! Flippies Pretpaleis is een indoor-speelparadijs voor kinderen tot en met 12 jaar. Hier hebben ze alle ruimte om zich helemaal uit te leven: rondrennen, koprollen maken, tikkertje doen, verstoppertje spelen: alles kan én mag! In de verschillende ballenbaden kunnen de kinderen duiken, spartelen en zwemmen tussen de felgekleurde ballen en in de klimtoren kan (verantwoord) geklauterd worden.