Dagje weg met kinderen

Uitjes voor een leuke dag weg
HomePer regioAttractieparkCreatief uitjeActiviteitenSpeeltuinenMuseumDierentuinen

Dierentuinen


 
Dierentuin voor een dagje weg in Noord Holland
 


Artis Amsterdam
Dierentuin ArtisArtis is Nederlands oudste dierentuin en is gelegen in het centrum van Amsterdam. Dit prachtige dierenpark is een goede combinatie van flora, fauna en Nederlandse geschiedenis en bestaat al bijna 200 jaar. Ouders kunnen hier samen met de kinderen genieten van de vele diersoorten dierentuin, de bloeiende planten in de plantentuin of reis door de ruimte in het planetarium. Een leerzame en wonderlijke belevenis die zorgt van een leuke invulling van een familiefeestje, gezinsuitje, kinderfeestje of gewoon een dagje weg met kinderen.
 
Zee Aquarium Bergen aan Zee
Zee AquariumKom een gezellig dagje langs bij het Zee Aquarium Bergen aan Zee, en neem je hele familie, klasgenootjes of vriendjes en vriendinnetjes mee. Beleef de onderwaterwereld met alle schitterende vissen en planten. Het Zee Aquarium bestaat uit 44 verschillende aquaria die we onderverdeeld hebben in 4 verschillende ruimtes. Niet alle vissen kunnen namelijk samenleven in hetzelfde water! De eerste ruimte is een koude zone met vissen uit de Noordzee en andere koude wateren. De tweede is de gematigde zone met opmerkelijke vissen uit de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. De volgende ruimte is voor de kleurrijke vissen uit de tropen. De laatste ruimte is geen zeeaquarium maar een zone met vissen uit de Amazone, wat een grote rivier is.
 
Landgoed Hoenderdaell
Landgoed HoenderdaellOog in oog komen met echte krokodillen, wolven en hyena's, genieten van de prachtig zingende vogels of de hertjes zien rondlopen in het bos? Ga dan een dagje weg met kinderen op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. In de roofvogeltuin worden dagelijks spectaculaire roofvogelshows georganiseerd. Kom langs en leef je uit tussen de dieren van Landgoed Hoenderdaell waar je 7 dagen per week terecht kunt voor een onvergetelijk dagje uit.
 
Dagje weg naar Ecomare
Dagje weg naar EcomareEcomare is gelegen op Texel en heeft een natuurmuseum, zeehondenopvang, zeeaquarium, vogelopvang, duinpark en bezoekerscentrum voor het Nationaal Park 'Duinen van Texel'. We zetten ons hard in voor de natuurbescherming in wadden- en Noordzee door voorlichting, educatie en opvang van vogels en zeehonden. Dagelijks om elf en drie uur is het tijd om de zeehonden te voeren en leren de verzorgers je van alles over de zeehonden en de opvang. In de herfstvakantie zijn er allerlei gratis activiteiten bij Ecomare. Kijk op de site voor het programma op de gezinsdagen dinsdag, woensdag en donderdag.


Kijk hier voor meer dierentuinen in de rest van Nederland.
- Groningen
- Overijssel
- Noord Holland
- Zeeland
- Friesland
- Gelderland
- Zuid Holland
- Noord Brabant
- Drenthe
- Flevoland
- Utrecht
- Limburg