Dagje weg met kinderen

Uitjes voor een leuke dag weg
HomePer regioAttractieparkCreatief uitjeActiviteitenSpeeltuinenMuseumDierentuinen

Dierentuinen


 
Dierentuin voor een dagje weg in Groningen
 


Zeehondencrèche Pieterburen
ZeehondencrecheEen dagje uit naar de Zeehondencrèche in Pieterburen is uitermate geschikt en interessant voor een dagje weg met kinderen van iedere leeftijdscategorie. Speciaal voor de kids zijn er diverse educatieve activiteiten. Er is een speelhoek met leuke spelletjes en voor de kleinsten een binnenzandbak. Je kunt ook meedoen met een spannende speurtocht en in alle schoolvakanties worden dagelijks speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd. Kortom, hier kan je een hele dag plezier hebben met een goedkoop dagje weg in Groningen.
 
Insektenwereld Leens
InsektenwereldIn natuur doecentrum Insektenwereld betreedt je de wereld van de insecten. Je komt tijdens dit uitje dus niet alleen insecten tegen, maar ook insectenetende dieren en planten. In dit dierenpark kan je door educatieve activiteiten spelenderwijs kennis maken met de dieren en hun belangrijke plaats in de natuur. Vooral die dieren die wij als eng of nutteloos beschouwen. Alle dieren zijn een onmisbare schakel in het leven op deze aarde. De insecten zijn de grootste diergroep op aarde en toch zie je relatief weinig in musea of dierparken. Bij ons krijgen deze dieren extra aandacht.
 
De Beestenborg Groningen
De Beestenborg GroningenKinderboerderij De Beestenborg is gevestigd in Ulgersmaborg in het noordoosten van Groningen. Op de boerderij is er voor jong en oud genoeg te beleven en daarom uitermate geschikt voor een dagje weg met kinderen in Groningen. Zo kan je rustig rondwandelen, spelen en kennis maken met de diverse boerderij dieren en de natuur van de omgeving. Ben je nieuwsgierig en wil je weten welke dieren er allemaal op de boerderij wonen? Kom dan eens gezellig langs bij De Beestenborg met de hele familie voor een leuk uitje tussen deze geweldige dieren.
 
Kinderboerderij Hoogezand-Sappemeer
Kinderboerderij uitjeDeze kinderboerderij bestaat nu al meer dan 20 jaar en voldoet nog steeds aan alle eisen en wensen van jong en oud. Ieder jaar bezoeken ongeveer 25.000 dierenliefhebbers deze bijzondere plaats en dat aantal blijft steeds groeien. Vooral onze jaarlijkse activiteiten, zoals een dagje schapen scheren en de festiviteiten rond pasen, zijn niet meer weg te denken. Onze kinderboerderij heeft met name oud-Hollandse rassen, maar ook dieren zoals cavia's en bijzondere buitenlandse rassen. Tevens valt er in het huis en in de hooischuur van alles te beleven.


Kijk hier voor meer dierentuinen in de rest van Nederland.
- Groningen
- Overijssel
- Noord Holland
- Zeeland
- Friesland
- Gelderland
- Zuid Holland
- Noord Brabant
- Drenthe
- Flevoland
- Utrecht
- Limburg